6 dolog, amit a vagyonos emberek csinálnak, hogy gazdagok maradjanak

Átlagemberként sokan ábrándozunk arról, vajon milyen is lehet az, amikor akkora vagyonunk van, hogy a vásárlásainkat egyáltalán nem kell nyomon követnünk, bűntudat nélkül költhetjük a pénzt, folyamatosan világkörüli úton lehetünk, ráadásul dolgoznunk sem kell már soha többet az életben.

Nos, pontosan ezek azok a dolgok, amiket az igazán gazdag emberek nem tesznek.  Akár hisszük, akár nem, a sikeres emberektől igencsak távol áll ez a fajta magatartás – és talán éppen ebben rejlik a sikerességük titka is.   

businessman-fashion-man-person

Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az önerőből lett milliomos emberek nem feltétlenül intelligensebbek, mint bármelyikünk, csupán bizonyos szabályok tekintetében nagyon is következetesen cselekednek. Ezenfelül rendkívüli kreativitás is jellemzi őket, ha üzleti gondolkodásról van szó.

De lássuk csak, melyek is ezek a szabályok?

  1. Kapcsolatba lépnek a többi sikeres emberrel.

A networking mindenki számára fontos, nincs ez másképp akkor se, ha sikeres vagy.

A gazdag emberek pontosan tudják, hogy mennyire fontos az, hogy megismerkedjenek

hasonló gondolkodású emberekkel, eszmét cseréljenek, időt töltsenek egymás társaságában, hiszen ezáltal további bölcs gondolatokkal gazdagodhatnak. A kapcsolati tőke nélkülözhetetlen tehát, ha sikeres vállalkozást szeretnénk fenntartani.

  1. Kilépnek a komfortzónájukból.

A gazdag emberek megtanulták, hogy a siker érdekében el kell viselni némi kényelmetlenséget. A sikeres emberek bátrak, nem félnek szembenézi a félelmeikkel, és attól sem, hogy a siker elérése érdekében megtegyék azokat a bizonyos első lépéseket az ismeretlenbe.

  1. Több bevételi forrásuk van.

Ez szinte elengedhetetlen a stabil anyagi háttérhez. Minél több pénze van valakinek, annál könnyebben tud még több pénzt keresni, amit befektethet, és amiből aztán ismét jövedelme származik. Ugye, nem is annyira bonyolult?

  1. Befektetnek.

Tudják, hogy a befektetés az egyik meghatározó alapja az anyagi növekedésnek, hiszen a befektetett összegek utáni hozamokat ismét be lehet majd fektetni. Persze tisztában vannak azzal is, hogy minden befektetés rejt magában némi kockázatot, így mindig csak annyit fektetnek be, amennyi belefér abba a kockázatba, hogy akár el is veszíthetik.

  1. Figyelnek az önfejlesztésre.

Sokat olvasnak, ily módon igyekszenek szélesíteni a látókörüket.

  1. Véglegesen sohasem vonulnak vissza.

Természetesen nem azért, mert nem engedhetnék meg maguknak, hanem azért, mert élvezik azt, amit csinálnak. Munkájuk folyamatos sikerérzetet és célt kínál számukra.

 

- Pénzügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!