6 jel, hogy megvannak a tulajdonságaid a saját üzlet indításához

Készen állsz arra, hogy a saját magad főnöke legyél?

Még mielőtt feladnád az alkalmazotti jogviszonyodat, könnyedén letesztelheted, vajon megvannak-e benned azok a tulajdonságok, amikkel sikerre viheted az induló vállalkozásodat.

  1. Van egy világmegváltó ötleted, amivel betömhetsz egy piaci rést? Az első lépés a siker felé: találni egy olyan területet, amit csak nagyon kevesen művelnek, vagy még egyáltalán nem fedezett fel senki. Neked van ilyen?
  2. Bármit hajlandó vagy megcsinálni? Sokan azért akarnak saját vállalkozásba fogni, hogy onnantól csak azt csinálhassák, ami érdekli őket. Az igazság viszont az, hogy ha saját céged lesz, akkor nagyon sok feladatot neked kell elvégezned. Te leszel a projektmenedzser, a kreatív igazgató, te felelsz a közösségi médiáért és a weboldal tartalmáért is. Legalábbis az első időben mindenképpen.
  3. Tudod, mikor kell szakembert hívni? Fontos, hogy ismerd a saját határaidat. A könyveléssel például nem biztos, hogy neked kellene foglalkozni. Amikor eljön az idő, tudd delegálni a munkát.
  4. Képes vagy a fejlődésre? Meglátod, ha egyszer majd a saját céljaidért dolgozol, a fejlődés nélkülözhetetlen lesz. Minden területen jobbnak kell lenned a versenytársaidnál, és ugyanez vonatkozik a termékeidre is. Időről-időre meg kell újulni, fejleszteni kell önmagadat, a termékeidet és a cég egészét. Ez pedig nem könnyű. Mondhatni 24 órás készenlétet igényel.
  5. Nem félsz előadni magadat? Esélyes, hogy kicsiben kezded, de egy kis idő múlva akár már a nagyok között találod magad. Nem lehetsz lámpalázas és nem lehet kisebbségi komplexusod. Az első benyomás nagyon fontos. Légy magabiztos!
  6. Készen állsz keményen dolgozni, és mindent beleadni a sikerért. Elsőre úgy tűnik, hogy az, aki saját vállalkozást menedzsel, maga osztja be az idejét. De valóságban ez nem egészen van így. A vállalkozó idejét valójában az ügyfelei osztják be.
  7. Ne felejtsd el tehát: a saját vállalkozásod vezetése gyakran azt jelenti, hogy nincs meghatározott munkaidő. Ami alapvetően egy 24 órás ügyfélszolgálatot jelent, illetve egyben azt is, hogy a te feladatod tartani az egészséges határokat. Figyelj arra, hogy a privát életed is megmaradjon!  

2597404

És ez utóbbi nagyon fontos…

Ha a munka és a magánélet egyensúlyának megőrzésétől a kockázatvállalás tudásáig az alapok már nálad vannak, és úgy érzed, hogy készen állsz, akkor vágj bele! Vázold fel az ötletedet, indulj el, és ne félj szakértő segítséget kérni az út során. 

Amennyiben így teszel, a siker nem marad el.

Ha netán bizonytalan lennél a teljes váltást illetően, kezdd a vállalkozást kicsiben, mellékállásként. Ehhez egy-két tipp ebben a postunkban.

 

- üzleti célok, vállalkozás indítás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!