A jövő üzleti lehetőségei – néhány nyerő irány, ami a Vas megyei vállalkozóknak is működőképes lehet

Megnéztük a trendeket és a nagy cégek terjeszkedési irányait. És azt is, hogy mit támogat az Európai Unió. Ezekből következtetünk arra, mi lehet a jövő nagy üzlete, mondjuk itt, Vas megyében. A kis kutatásunk során megfigyeltük azt is, milyen trendek erősödnek tőlünk nyugatabbra. Így választottunk ki néhány olyan irányt, ami szerintünk itt is nyerő lehet az elkövetkezendő években.

A vállalkozások átszerveződnek, minden digitális formában működik. Az unió legalábbis ezt szorgalmazza. A pályázati pénzek egy része is erre költhető, így valószínűleg itthon is sokan fejlesztenek ebbe az irányba. De mivel Magyarországon az általános informatikai tudás – enyhén szólva – korszerűsítésre  szorul, ezért megnyílik az út az úgynevezett software trainereknek. Várhatóan egy éven belül megugrik a különféle vállalatirányítási rendszereket alkalmazó cégek száma. Ezzel a betanítandó munkavállalók száma is.

Az online élelmiszervásárlás szintén erősödik. Külföldön már megfigyelhető és Magyarországon sem véletlen, hogy egyre több napi fogyasztási cikket, köztük élelmiszert árusító lokális webáruház nyílik. Az otthonról végzett nagybevásárlás kényelmes, a kényelmet pedig szeretjük. A TESCO ilyen irányú terjeszkedése lehet egy jel, hogy ez bizony a jövő.

Grafikus, programozó, online marketinges és szövegíró szabadúszóként a korábbinál sokkal több lehetőség áll előtted. Az online világ erősödésével és a közösségi megoldások terjedésével rendkívül könnyen menedzselheted az énmárkádat. Ha ügyes vagy, egyszerűen működtetheted szabadúszó vállalkozásodat. Ha nyelvet is beszélsz és jó vagy a munkádban, gyakorlatilag azonnal találhatsz nemzetközi megbízást.

Mindenhol azt halljuk, hogy nincs jó szakember. Ez így is van. Nem trendi ma kőműveskedni. Nincs mit ezen szépíteni. Legalább is akkor, ha a “régi suli” szerinti kőműves vagy. Nézzünk csak meg egy jól menő amerikai kőművest vagy villanyszerelőt, asztalost. Van profi weboldala, ahol tanácsot és ajánlatot is lehet tőle kérni, dizájnos, ízlésesen felmatricázott autóval jár. És ami a legfontosabb: minőségi munkákat végez, amiket referenciaként kiadványba vagy a weboldalán galériában rendez. Na, ez már menő. És így is lehet.

Az EU-s támogatások nagy része a környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat részesíti előnyben. Ha hasonlóval foglalkozol, sikeres lehetsz. Pénz lesz rá és igény is.

Trend, hogy a megtakarításunkat biztos helyre tesszük – köszönhető ez a brókerbotrányoknak. És mivel egy energetikai korszerűsítés értéknövelő beruházás, ezért áldozunk is rá. De nyomós érv az is, hogy a megújuló energiát hasznosító eszközök segítségével sokat spórolhatunk, ráadásul függetlenedünk a szolgáltatóktól.

Szeretjük az egyedi, minőségi dolgokat. Ha van kézügyességed és értesz a kézműves termékekhez, akkor erősítsd ezt a vonalat. Globális trend, hogy nő az igény az egyedi dolgok iránt. Az Etsy.com nevű oldal sikere is ezt a trendet erősíti. Erről korábban írtunk.

A személyes tanácsadók, egészségtrénerek, coachok, utazásszervezők előtt szintén szabad a pálya. Mivel a világ felgyorsult, egyre kevesebb időnk jut a szervezési dolgokra. És az utánajárós feladatokat is passzoljuk. Sokkal egyszerűbb a személyi edzőt megkérni, hogy segítsen formába jönni, mint hogy magunk kísérletezzük ki a technikát. Emellett az utazásunk szervezését is szívesen bízzuk szakértőre, ahogy a lelki dolgok erősítését is coachra. Nyugatabbra ez már alap, és valószínűleg nálunk is az lesz.

Csak néhány irány, ami feltehetőleg erősödik a jövőben. Ne félj tehát újabb dolgokba fogni. Ha pedig valamilyen, vállalkozásodat érintő témában tanácsra lenne szükséged, segítünk!

- coaching, építőipar, informatika, innováció, Kereskedelem, marketing, munkaügy, Online, Pályázatok, üzleti célok, üzleti coaching, üzleti utazás, üzletszerzés, vállalkozás indítás, Vállalkozásfejlesztés, vállalkozói hitel

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!