Apró dolog, de sokszor csak ezen múlik, hogy megvalósul-e egy üzleti ötlet

Ha leírod a terveidet, sokkal valószínűbb, hogy lesz is azokból valami. Persze nem csak a célokat kell lejegyezni, hanem a teendők listáját is. Készült egy kutatás is a módszer hatékonyságáról.

Dr. Gail Matthews, a kaliforniai egyetem pszichológia professzora 270 résztvevővel végzett kutatást, amiben azt vizsgálta, hogy milyen hatással van a célok beteljesülésére az, ha leírjuk azokat.

Kiderült, hogy 42 százalékkal nagyobb az esély az ötlet megvalósulására, ha papírra vetjük, mit szeretnénk elérni.

jegyzetelés

Ennek a pszichológia magyarázata: a leírtak egyrészt tudat alatt arra kényszerítenek, hogy ne engedd el a dolgot. A jegyzet ösztönzőleg hat. Amit egyszer leírtunk, azért nagyobb a felelősségünk. Nem mellesleg arra kényszerít minket, hogy kérdéseket fogalmazzunk meg, és számonkérjük magunkat a fejleményekről.

Sokan egyébként odáig fejlesztették ezt a módszert, hogy a napi teendőket és a célokat is részletekre bontva lejegyzetelik. Az apró teendők elvégzése ugyanis sikerélményt vált ki bennünk, így kellő motivációnk is lesz ahhoz, hogy kicsit hatékonyabban haladjunk a napi és a távlati célok felé is.

Szóval ne sajnáld az időt a tervek jegyzetelésére! Ugyanakkor készíts listát a célodhoz vezető úton elvégzendő feladatokról is! Így sokkal hatékonyabb lehetsz.

És egy dolgot vegyél még figyelembe! Egy fontos tanács ebben a bejegyzésben.

 

- munkaügy, produktivitás, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!