Átadták az elismeréseket, több százan szavaztak a Vas megyei faipari tanulók vizsgaremekeire

Véget ért az idén második alkalommal megtartott “Mi fán terem?” elnevezésű, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMK) szakmai közreműködésével lebonyolított, a faipari tanulók vizsgaremekeit bemutató szombathelyi kiállítás. A záróeseményen jutalmazták a tárlat látogatói által leadott szavazatok és a szakmai zsűri értékelése alapján legjobbnak ítélt asztalosipari remekek készítőit.

A szombathelyi arborétum látogatóközpontjában – ez volt egyébként a kiállítás helyszíne is – tartott záróeseményen Kovács Vince, a VMKIK elnöke mondott köszöntőt, majd átadta az elismeréseket a díjazottaknak. Kovács Vince úgy véli, akik ilyen asztalosipari alkotásokat képesek előállítani, azoknak van jövőképük, ami bíztató, hiszen manapság kevés az olyan szakember, aki a kétkezi munkát választja. Pedig szükség lenne rájuk.

Mi fan terem

A kiállított alkotásokra közel 300 szavazat érkezett. Ezek alapján a különdíjat Király Dániel Miklós kapta, aki a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója. De nem csak a közönség ítélte a legjobbnak az ő alkotását. A szakmai zsűri szerint is az általa készített, az alábbi képen látható asztal lett a legkiemelkedőbb vizsgaremek.

mi fan terem 2

A második helyezett Németh Zsolt lett, aki szintén a Hefele Menyhért iskola tanulója. A harmadik díjat Agg Gábor kapta. Ő a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója.

A szakmai zsűri különdíjasa Hustiker Benedek, a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója lett.

Az eseményen szponzori díjakat is átadtak. Az első helyezettnek járó jutalmat a Nypan Forgácslap Feldolgozó és Értékesítő Kft. ajánlotta fel. A másodiknak a Ráció Szerszám Kft., míg a harmadik helyezettnek a Csercsics Faipari Kft. képviselője gratulált.

 

- VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!