Az üzleti sikered múlhat azon, hogy milyen emberek vesznek körül

Rengeteget számít az üzleti sikerben az, hogy milyen emberek vesznek körül minket. Sokan mégsem figyelnek erre eléggé. Valószínűleg ők azok, akik egy rossz berögzülés miatt azt gondolják magukról, hogy mindenhez értenek. És úgy hiszik: mindig, minden helyzetben jobbnak kell lenni másoknál, hiszen ettől tűnnek sikeresnek. Ez az ő szemszögükből talán így is van. Az igazság viszont az, hogy az igazán sikeres vállalkozók teljesen másként gondolkodnak. A látszat helyett inkább a valódi kapcsolatokra koncentrálnak.

Rendszerint olyan emberekkel veszik körül magukat, akik okosabbak nálunk. És maximális tiszteletet is adnak nekik ezért, amit aztán vissza is kapnak. Jellemzően úgy, hogy a szívükön viselik a másik üzletének a sikerét.

pexels-photo-541522

A sikeres emberek olyanokat engednek közel magukhoz, akik inspirálják őket. Ha a közvetlen közeledben van olyan ember, akire fel tudsz nézni, nagy valószínűséggel Te is szeretnéd majd követni őt a siker útján. Ha ehhez naponta kapsz impulzust, nem lustulsz el, jóval többet teszel majd a saját eredményeidért. Plusz lesz kitől kérdezned. Gondolj csak Warren Buffet és Bill Gates barátságára!

Lényeges továbbá az is, hogy legyen olyan “csapattagod”, akivel megosztod a terveidet. Ha van, aki meghallgat és őszinte véleményt mond, már nyertél. De értékes hozadék az is, hogy ha már elmondtad valakinek a terveidet, lesz rajtad egy egészséges nyomás a megvalósítást illetően. Így mindent megteszel majd azért, hogy sikerre is vidd, amit kigondoltál. Amikor viszont csak magadban érleled az ötletet, sokkal könnyebben lemondasz a célról. A jó üzleti barátok nem hagyják, hogy elkényelmesedj.

A “bólogatós” társak nem segítenek abban, hogy fejlődjön az üzlet. Ahogy azok se, akik értékteremtés nélkül, csak kötelességből teszik a mindennapi dolgaikat. Ha ezt látod magad körül, Te is könnyedén ilyenné válhatsz.

Persze arra is törekedned kell, hogy az értékrendetek és az érdeklődési körötök is valamelyest egyezzen a “csapattagokéval”. Így fogod ugyanis azt érezni, hogy a csapat része vagy. Ha tartozunk valahova, az önbizalmat és biztonságot is ad a munkában. Ami végső soron a siker egyik alapja.

Vagyis figyelj arra, hogy milyen emberek vesznek körül! Ha ügyesen szervezed a társaságodat, könnyen az üzlet javára fordíthatod ezeket a kapcsolatokat.

 

- csapatépítés, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!