Bartucz Klára szerint bátornak kell lenni, bele kell vágni a vállalkozásalapításba! – Ha teszünk érte, a siker nem marad el, az élet szépen lassan mindent megold

PéldaKép sorozat – Huszonegy évesen vállalkozást alapítani… Bartucz Klára életútja sok, cég alapításán gondolkozó fiatal hölgynek adhat bátorítást. A Függönyözön és a Pliszé Kft. tulajdonosa a jó példa arra, hogy megéri kitartónak lenni. Ha lépésről lépésre haladunk és nem futamodunk meg, amikor nehézségekkel találkozunk, akkor a siker sem marad el.

Bartucz Klára szerint bátornak kell lenni, bele kell vágni. Az élet szépen lassan mindent megold. Persze csak akkor, ha teszünk is érte.

Ahogy meséli, ő már 21 évesen vállalkozó lett. Az iskola elvégzése után ugyan még a szakmájában, tervezőként dolgozott egy vállalatnál. Ez az időszak azonban elég rövidke volt. Hamar váltott. Egy év után egy fagyizóban kezdett dolgozni, ahol viszonylag hamar fel is ajánlották neki, hogy vegye át annak a működtetését. Amit akkor nagy falatnak tartott, a vállalkozás működtetésének gondolatáról azonban nem tett le. Csupán valamivel egyszerűbb megoldást keresett. Így jött a piacozás gondolata. Ami persze nem volt egy kiforrott ötlet, ezért kezdetben még kereste azt az utat, amin el lehet indulni. Így az első időszakban foglalkozott egyebek mellett lufifújással és méteráru árusítással is. Aztán hamar kiderült, hogy ezek nem elég kreatív szolgáltatások, és valami másra van szüksége. Így jött a függönyözés, amiről csak évek alatt derült ki, hogy az lesz az igaz út.

Három év piacozás után vált világossá, hogy a függönyözésben vannak lehetőségek Bartucz Klára számára.

Ezután már nem csak piacon értékesített. Jött a következő lépcsőfok, elkezdett művelődési házakban is árulni. Mindez 15 éven át ment így, akkor ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy saját üzletet nyisson Szombathelyen.

Ami egyébként azóta is működik, ugyanazon a helyen, ugyanazzal a profillal. Persze a kezdeti kínálatnál jóval komolyabb szintre fejlesztve – mondja Bartucz Klára. Majd hozzáteszi:

 

  • Én mindenkinek bátran ajánlom, hogy legyen vállalkozó. Hiszen így tudja az ember teljesen önmagát adni, és így tud igazán kiteljesedni. Azt gondolom, ha valaki kellő ambícióval rendelkezik, eléggé elszánt, szorgalmas, tanul és folyamatosan figyeli a lehetőségeket a szakmájában, akkor a cél mindig megvalósul. Vagyis az, hogy minél jobbak legyünk a piacon. 

 

Bartucz Klára bátorságra buzdítja a vállalkozás alapítás előtt állókat.

  • Mindenkinek javaslom, hogy legyenek bátrak. Bele kell vágni, az élet aztán szépen lassan, lépésről lépésre mindent megold. Persze tenni azért kell érte. Szorgalomra és kitartásra mindenképpen szükség van. Nem lehet azt gondolni, hogy az első fél évben már a legsikeresebb vállalkozók közé fogunk tartozni. Igenis vannak nehezebb időszakok, amiket át kell élnünk, amiket túl kell élnünk… Viszont kitartás nélkül ez nem fog menni. Magunknak kell mindent megtenni azért, hogy túl is éljük a nehézségeket.

De nem csak a kitartás az egyetlen, ami nélkül nem megy. Az elismert vállalkozónő szerint a becsületes munka kifizetődik, hosszú távon mindig gyümölcsözni fog.

Ezt bizonyítja talán az is, hogy a Női Vállalkozói Klub Egyesület az idén Bartucz Klárát választotta az év női vállalkozójának. Illetve az, hogy a Függönyözön 1992 óta biztos pontot jelent Szombathelyen, ha valaki minőségi függönyt és szakszerű kivitelezést keres.

- Vasinők.hu

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!