Biztassuk mozgásra a kollégákat!

A séta talán az egyetlen olyan mozgásforma, amely szinte bárki számára nyugodt szívvel ajánlható, legyen az idős vagy fiatal, túlsúlyos vagy vékony. Mondhatni: szinte bármilyen betegséggel küzdő ember számára jótékonyan hathat. Sőt, mi több, vele a fizikai állapotunkon túlmenően a mentális egészségünk is karbantartható.

Tudjuk, hogy a fenti megállapításokkal a legtöbb ember számára azért olyan nagy újdonságot nem mondtunk. Viszont, ha azt is hozzávesszük, hogy az emberiség egy laza, napi negyed órás sétával milliárdokkal járulhatna hozzá a gazdaság növeléséhez, az azért már egy kicsit meglepő, ugye…

Számszerűsítve ez annyit tesz, hogy a munkavállalók napi 15 perces sétája, vagy csupán egy kilométer futása 30 ezer milliárd forintot is hozhatna világszinten.

No, de hogy is van ez?

A Vitality biztosítási cégcsoport és a RAND Europe kutatóintézet közösen készített tanulmányból kiderült, hogy ha növeljük a várható élettartamunkat, azzal egyenesen arányosan jelentős mértékű gazdasági növekedést is realizálhatunk.

Napi 20 perces futással a negyvenes éveikben járók élettartama akár 3 évvel is meghosszabbodhatna, ami ugye már számottevő differencia.

Gondolj csak bele: ha teszünk az egészségünkért, ha nem betegszünk meg, így nem esünk ki a munkából, ráadásul ezzel összefüggésben a halálozási arány is csökkentjük, úgy az logikusan gazdasági növekedéshez fog vezetni.

Ezzel összhangban van amúgy az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO javaslata is, miszerint a felnőtteknek az egészségük megőrzése céljából ajánlatos volna hetente minimum 150 percig valamilyen mérsékelt, vagy 75 percen keresztül valamilyen intenzív hatásfokú edzést végeznie. Ennek ellenére az amerikaiak, az angolok, de a kínaiak jelentős része is sokkal kevesebbet mozog a fent javasoltnál.  

Ha belegondolunk, naponta negyed óra semmi, ha az életminőségünk javításáról, vagy az életünk jó pár évvel való meghosszabbításáról van szó.

Tégy hát te is érte, és buzdítsd ugyanerre a kollégáidat is! 

 

- munkaügy, produktivitás, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!