Néhány egyszerű tipp a külsős munkatársak kezeléséhez

A szabadúszó piac egyre csak növekszik, és nagyon úgy tűnik, hogy kezd az élre törni, mint a jövő munkavállalási módja. A szabadúszók beengedése a céghez nagyfokú rugalmasságot és minőségi munkát jelent, azaz a vállalat hosszútávon rengeteget profitál abból, ha külsős munkaerőt alkalmaz a projektjei megvalósításához. 

- munka, munkaügy, produktivitás

Miért nem jó először a to-do listánk könnyű teendőit elvégezni?

Néha jól esik kicsit ignorálni a nagyobb energiabefektetést igénylő teendőinket, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy a szőnyeg alá söpréstől semmi sem változik. Az viszont, ha a könnyű teendőket már a nap elején elvégezzük, elégedettséget kelthet bennünk. Egy tanulmány szerint azonban ez meglehetősen károsan hathat a termelékenységünkre.

- munkaügy, produktivitás

Félidőben – Több ezren érdeklődtek már a vasi kamara irányításával működő hároméves „nőprojekt” szolgáltatásai iránt

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorciumi vezetésével működő „NŐI ERŐ – Stabil alapnőknek Vas megye déli és keleti részén” (EFOP-1.2.9-17-2017-00016) című pályázat keretében megvalósuló hároméves projekt elmúlt másfél évének történéseit összegezték a napokban a konzorciumi partnerek – IFKA Kft., Pannon Novum Kft., Változó Világért Alapítvány. A projekt azEurópai Unió támogatásával a Széchenyi 2020 program … Tovább

- Vasinők.hu

KATA – Mi változik 2020-ban?

Bizonyára számos, kisebb méretű Vas megyei céget, egyéni vállalkozást foglalkoztat, hogy mi változik 2020-ban a KATÁ-s vállalkozásokat érintően. Lesz-e összeghatár emelés, számíthat-e extra 40 százalékos adóra az, akinek a bevétele nagy része egyazon ügyféltől származik, illetve szigorítanak-e a szerződéses együttműködésen a bújtatott foglalkoztatás kiszorítása érdekében.

- adózás

Ezzel a módszerrel sokkal könnyebben indulhat az év a munkahelyen

Sajnos a téli szünet is egyszer véget ér. Ezt mindenki tudja, viszont az utolsó pillanatig nem igazán akarjuk elhinni. Vagyis ameddig csak lehet, nem foglalkozunk a hétköznapokkal. Ez a pihenés szempontjából lehet jó taktika, viszont a munkába való visszarázodást megnehezíti. Hosszú szünet után, nulla felkészülés nélkül újra dolgozni ugyanis nagyon megterhelő.

- munka

Így készülj fel 2020-ra

Nem is olyan sokára a naptárakban ismét ugrik egyet előre az évszám, bonthatjuk a pezsgőt, durroghatnak a tűzijátékok, azaz megállíthatatlanul itt az új év. Vitathatatlan, ezen a napon az önfeledt szórakozásé a főszerep.

- üzleti célok

Így éld túl az ünnepeket, ha vállalkozó vagy

A karácsony közeledtével másra sem vágyunk jobban, mint hogy ezt a néhány napot a szeretteink körében, nyugalomban tölthessük. De hogyan érjük el, hogy az üzleti vállalkozásunk ne álljon mindennek az útjába? Hogy kerülhetjük el, hogy az ünnep ne az árajánlatok írásáról, vagy az e-mailjeink állandó nézegetéséről szóljon?

- üzleti célok