Csak erre az egy dologra kell figyelni, és máris sokkal eredményesebb lesz a cégünk

Függetlenül attól, hogy valaki vállalkozó, főnök vagy alkalmazott, egyformán érinti a munka és a magánélet egyensúlya. Ezt sokan tudják is, mégsem foglalkoznak vele eleget. Pedig nagyban függ a boldogságunk attól, hogy megvan-e az a bizonyos összhang.

Erre az is bizonyíték, hogy azokban az országokban a legboldogabbak az emberek, ahol az átlagnál kicsit lazábban kezelik a munkavégzés kérdését. A munkahelyi autonómiát Norvégiában és Dániában is például a boldogság egyik alapjának tekintik. Ami nem csak azzal társul, hogy maguk osztják be az idejüket, és jól érzik magukat a napi teendők elvégzése közben, hanem a hatékonyabb munkavégzéssel is.

De hogyan lehet ez?

Mielőtt erre rátérnénk, fontos megemlítenünk, hogy a 2017-es Word Life Happiness Report szerint az országok boldogsági sorrendjében Norvégia az első, a második Dánia, a harmadik Izland, aztán jön Svájc. És ezt azért idéztük, mert ezen országok mindegyikére köztudottan jellemző, hogy a dolgozók a munkahelyen sokkal nagyobb szabadságot kapnak, mint más országokban.

Erre vonatkozóan az Inc.com is közölt érdekességeket.

Egyebek mellett azt, hogy ha több lehetőségünk van a barátokkal, a családokkal tölteni az időt, sokkal boldogabbak vagyunk. Nem mellesleg, ha rugalmas a munkaidőnk, nem stresszelünk azon, hogyan tudunk elmenni a gyermekünkért az iskolába, vagy miként jutunk el valamilyen társasági eseményre. Ha pedig jut idő a családra és a barátokra, az ösztönzőleg hat a társadalmi kapcsolatokra, ami növeli a kreativitást és a termelékenységet.

De a rugalmas munkavégzés abban is segít, hogy egészségesebbé váljunk. Egy 2014-es tanulmány szerint a rugalmas munkalehetőségekkel rendelkező munkavállalók kevésbé stresszesek, jobb a mentális egészségük és a fizikai egészségük és jobban is alszanak. Ráadásul náluk kevésbé valószínű, hogy az otthoni negatív dolgok hatással lennének a munkára, és fordítva.

Ez azért van, mert rugalmasan tudják kezelni a stresszes élethelyzeteket is. Ha otthon probléma van, akkor jelen lehetnek, hogy kezelni tudják. De azt is megtehetik: az egyik héten több időt töltenek a munkával azért, hogy a következő héten együtt tudjanak lenni a családjukkal.

Ezenkívül a rugalmas munka több időt ad az egészség megőrzésére. Az így dolgozók ugyanis úgy ütemezhetik az orvosi vizsgálatokat, hogy nem kell aggódniuk a napi munkán. Beoszthatják úgy az időt, hogy reggel sportoljanak. És szervezhetik úgy a rutint, hogy akkor dolgozzanak, amikor igazán termelékenyek, ne akkor, amikor a hivatalos munkaidő lenne.

 

boldog_dolgozó

 

Ha rugalmas a munkánk, lehetőségünk van arra is, hogy elkerüljük a napi dugókat. Ez a nagyobb városokban különösen fontos, hiszen a mindennapi életben a stressz egyik fő oka a forgalomban feleslegesen eltöltött sok idő. Azoknak, akik nem vezetnek a csúcsforgalomban, alacsonyabb a szorongás és a stressz-szintje.

A munka és a magánélet közötti egyensúly megtartása azoknál működik a legjobban, akiknek rugalmas a munkaidejük.

Ez ugyanis lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy saját “egyensúlyi” definíciójukat követhessék. Ami természetes módon idézi elő az autonómia érzését.

Ami a World Life Happiness Report beszámolója szerint közvetlenül kapcsolódik a munkahelyi elégedettséghez is. Ha önállóak lehetünk, ütemezhetjük a feladatainkat, hatékonyabbak és boldogabbak leszünk. Ráadásul azok az emberek, akik úgy érzik, hogy szabadságuk van a munkában, jobban foglalkoznak a feladataikkal.

Megéri ilyen módon (is)  boldoggá tenni a munkavállalót

A boldog munkavállalók motiváltabbak, jobban elkötelezettek és produktívabbak. A tanulmányok azt mutatják, hogy még a rövid távú örömök is nagyobb termelékenységhez vezetnek. A hosszú távú boldogság pedig egyértelmű hatással van az elkötelezettségre és a munkahelyi sikerre. Ezért ha kicsit szabadabban kezeljük a dolgozókat, az minden bizonnyal termelékenység növekedést hoz a cégnek.

Vagyis összességében elmondható, hogy a rugalmas munkavégzés – ha csak részben is – sokkal boldogabbá teheti az alkalmazottakat. Ami pozitív munkakörnyezetet is eredményez, ezzel pedig a társadalmi kapcsolatok is erődösnek és a cégünk termelékenysége is növekszik. Vagyis lesz jó fizetés, boldogok, egészségesek leszünk és jut idő szórakozni is.

Nem csoda tehát, hogy az északi országok ezért tartják ilyen fontosnak azt, hogy rendben legyen a dolgozók munkájának és a magánéletének az egyensúlya.

- munkaügy, produktivitás, üzleti célok, vállalkozás indítás, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Egy válasz: “Csak erre az egy dologra kell figyelni, és máris sokkal eredményesebb lesz a cégünk”

  1. Adminisztrátor profilképe

    Adminisztrátor

    Kapcsolódó hír: Nem jellemző Magyarországon a rugalmas foglalkoztatás, részmunkaidőben alig 200 ezren dolgoznak, de már több cég bevezette a munkaidőkeretben a törzsidőt és a peremidőt, például elegendő 9 és 14 óra között a munkahelyen tartózkodni – mondta a keddi Világgazdaságban Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke. A teljes cikk: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/sok_magyar_szeretne_igy_dolgozni_de_nem_tud.657154.html

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!