Egy új tipusú béren kívüli juttatás, ami a munkavállalódnak is tetszeni fog, és a céged is jól járhat vele

Ennek a juttatásnak biztosan örülnének a munkavállalóid. És még a céged is jól jár vele. Már elérhető Magyarországon az az újfajta cafetéria, azaz béren kívüli juttatás, ami akár webáruházas vásárlásra is használható. És bárhol fizethetünk vele, ahol a MasterCardot elfogadják. Ha béremelésre nem futja, de szeretnéd jutalmazni a munkavállalóid erőfeszítéseit, ez egy jó megoldás lehet a jutalmazásra.

A Sponsorem cég MasterCard alapú béren kívüli juttatása lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa befizesse vele például a rezsit. Erre eddig ilyen formában nem volt lehetőség. És, ami a vállalkozó szempontjából különösen versenyképessé teszi a konstrukciót, az az adózás és a rendkívül kevés adminisztráció.

A Sponsorem közölte: a munkáltató könnyedén, akár egyetlen mozdulattal feltöltheti a kártyára a dolgozónak szánt összeget, aki azt a feltöltés pillanatától használhatja anélkül, hogy kutatnia kellene az elfogadó helyek után. És ráadásul a teljes összeg elkölthető.

00

Fotó: Sponsorem Blog

De nem csak személyesen fizethetünk vele. Alkalmas webáruházas vásárlásra is. Attól függően, hogy milyen típusú utalványt választunk a munkavállalónknak.

A rendszer biztonságos

A Prémium Utalványkártya technikai hátterét a Peak Financial Services biztosítja, aki a Prepaid MasterCardokat szolgáltatja. Kelet-Közép Európában elsőként és ez idáig egyetlenként szolgáltat prepaid fizetési technológiákat és eszközöket, a partnercég igényeire szabottan és annak lehetőségeihez igazítva. Technológiai fejlesztéseinek köszönhetően a Sponsorem Prémium Utalványkártya az esetleges törvényi változásokat is azonnal és rugalmasan képes majd kezelni, a juttatások felhasználhatóságának változásaira azonnal reagálni tud – közlik.

A Sponsorem cég a honlapján írja magáról, hogy a vállalat kifejezetten olyan béren kívüli juttatásként adható elektronikus utalványok kibocsátásával és forgalmazásával foglalkozik, amelyek akár teljesen járulék- és adómentesen adhatók. És meglátásuk szerint a webes vásárlásra is használható Sponsorem kártya az utalványok legújabb generációja.

És ez valószínűleg így is van, ha a vásárlási trendeket és az előrejelzéseket számításba vesszük.

A honlapon még ezt is olvastuk: vállalkozói szemszögből a juttatások nagy előnye, hogy a bérnél lényegesen kedvezőbb adózásúak. És annak ellenére, hogy utalványként jelennek meg, a munkavállalók pénzként gondolhatnak rá. Sőt, akár üzleti partnernek is adható. Ami egy újabb érdekes irány.

És, ami talán a legfontosabb és ezt szintén kiemelik: a munkavállalók motiválásában és lojalitásának megőrzésében kiemelkedő szerepet játszhatnak ezek a béren kívüli juttatások.

Főként akkor, ha emelnénk a béreket, de a magas adók miatt erre nincs lehetőségünk. Pedig ez a munkavállalóink megtartása, a munkájuk elismerése miatt eléggé fontos lenne.

- adózás, cafeteria, innováció, Kereskedelem, Online, Pénzügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!