Ekkora nettó árbevételt értek el a legnagyobb Vas megyei cégek

Bemutatták a legnagyobb árbevétellel rendelkező Vas megyei vállalatokat összegyűjtő TOP100 kiadványt Szombathelyen.

A Haladás Sportkomplexum VIP lounge termében megtartott eseményen többek között beszédet mondott Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott, Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, dr. Fekete Attila dandártábornok, a NAV Vas megyei adó- és vámigazgatója, valamint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikai tanácsadója, Novák Zoltán. Az ELTE szombathelyi kampuszát dr. Németh István, az ELTE-SEK rektorhelyettesse képviselte az eseményen.

A kiadványt a Nemzeti Adó és Vámhivatal, valamint a KSH adataira alapozva állította össze a Vas Népét is kiadó Mediaworks Hungary Zrt.

A 2017-es lista első helyén az idén is a Schaeffler Savaria Kft. áll 25 milliárd forintos árbevétellel. A második az Aptiv Service Hungary Kft. 18 milliárd forinttal. A harmadik, közel 8 milliárd forinttal az Epcos Kft., a negyedik 7,7 milliárd forintos nettó árbevétellel a BPW-Hungária Kft., az ötödik pedig a Linde Gáz Magyarország Zrt. Ez utóbbi cég 5 milliárd forintos nettó árbevételt ért el tavaly.

 

A teljes lista alább, amit a Nyugat.hu gyűjtött ki a kiadványból.

 

TOP100-Vas megye

Hasonló lista készült arról is, hogy a legnagyobb cégek hány dolgozót foglalkoztatnak. A legtöbben a regionális személyszállítást végző, szombathelyi központú Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél dolgoznak, 4 ezer 193-an. A sorban a második a Schaeffler Savaria Kft. 3 ezer 279 fővel. A harmadik az Aptiv, valamivel több, mint 2 ezer dolgozóval. A negyedik az EPCOS nagyjából ugyanannyi alkalmazottal. Az ötödik cég adatai nem nyilvánosak.

 

Az alábbi listán a részletek.

 

TOP100 VAS MEGYE - letszam

- VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!