Elektromos meghajtású autót lízingelni… – Kamarai segítséggel különösen megéri (VIDEÓ)

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjai akár teljesen elektromos meghajtású autót is lízingelhetnek kedvezményesen. Ami már önmagában jelentős segítség, de ezen felül még számos egyéb anyagi előnnyel számolhat az, akik ilyen jármű tartós bérlésén gondolkodik. A vállalkozásoknak szóló lehetőségekről Horváth Pétert, az F. M. Studio Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

  • Manapság elég nagy az igény az elektromos és a hybrid meghajtású gépjárművekre. Részben azért, mert az ilyen autókra jelenleg másfél millió forintos állami támogatás vehető igénybe. Illetve ezen a támogatáson felül még különböző adókedvezmények is járnak a vállalkozásoknak. Nem kell például cégautóadót, illetve teljesítményadót sem fizetni a járművek után. Sőt, a mi tartós bérleti konstrukciónkban – a hatályos jogszabályok szerint  – a bérleti díjak áfatartalmának egy része is visszaigényelhető – sorolja a kedvezményeket Horváth Péter, majd így folytatja:
  • Az F. M. Studio Kft. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával kötött egy együttműködési megállapodást. Aminek értelmében a kamara önkéntes tagjainak a teljesen elektromos gépjárművek beszerzéséből, illetve a bérleti díjból is kedvezmény jár – hangsúlyozza a kamarai tagság egyik előnyét a pénzügyi szakember. 

Bizonyára ez sokaknak felkelti az érdeklődését, főleg azoknak, akik városon belül használják a kisebb távolságok megtételére alkalmas elektromos meghajtású autójukat. De mit tegyen az, aki városon kívül, azaz hosszabb távon szeretne autózni, mégis környezettudatosabban, gazdaságosabban akar közlekedni? 

  • Akik például egy autót tartanak, de városon belül, illetve városon kívül is közlekednek, azoknak érdemes elgondolkodni egy hybrid vagy egy plugged-in hybrid gépjármű beszerzésén. Ezek ugyanis városon belül egy elektromos motor hajtással tudnak közlekedni. Városon kívül pedig ehhez bekapcsolódik egy benzines vagy egy dízel motor – tájékoztat Horváth Péter.

A Szombathelyen belüli elektromos autóhasználatot öt elektromos töltőállomás is segíti. 

  • Szombathelyen nemrég öt darab új töltőállomás került átadásra. Úgyhogy az elektromos autókat gyakorlatilag most a város bármelyik részén fel lehet tölteni. Igaz, ezek a kezdeti ingyenes üzem után mára már fizetőssé váltak, de még így is jóval olcsóbb ezeket használni, mintha egy benzines vagy dízel autót kellene benzinkúton tankolnunk – emel ki az F. M. Studio Kft. ügyvezetője egy újabb érvet, ami az elektromos autók használata mellett szól. Majd rátér az anyagiakra:
  • Természetesen az autó típusától, felszereltségétől függ a költség – mondja. – Nem olcsók ezek a járművek. Másfél millió forintos állami támogatást igénybe véve azonban az elektromos autóknál is hasonló havi fenntartási költség érhető el, mint egy benzines járműnél. A jelenleg legolcsóbbnak számító konstrukcióban egy teljesen elektromos Smart nagyjából 70 ezer forintos havi bérleti díjtól elvihető. De ezek csak irányadó információk, konkrét ajánlatokért érdemes felkeresni az F. M. Studio Kft. honlapját.

- VasiGazdaság, VMKIK

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!