Emelkedik a katás cégek éves bevételi határa – 12 millió forint az új korlát

Az “áfázó” katás cégek után az alanyi adómentes kisadózó vállalkozásoknak is 12 millió forintra emelkedik az éves bevételi összeghatár.

Facebook-vállalkozók

Az eddigi korlát 8 millió forint volt. Minderről Varga Mihály pénzügyminiszter nyilatkozott a távirati irodának. Elmondta továbbá, hogy a módosítás 600 ezer adózónak jelenthet könnyebbséget. Hiszen így azoknak a cégeknek is növekszik a versenyképessége, amik havonta egymillió forint bevételre tesznek szert. A módosításnak köszönhetően ugyanis már ők is alkalmazhatják a katásokra vonatkozó legkedvezőbb adózási formát. Varga Mihály így fogalmazott: A bevételi értékhatár emelése tovább csökkenti a katát választó kisvállalkozások adóadminisztrációját. A 12 millió forintos alanyi áfamentesség ugyanis a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintetteknek nem kell áfabevallást kitölteniük, vagyis évente egy alkalommal, 10-15 perc alatt letudhatják a hatósággal szembeni elszámolási kötelezettségüket – magyarázta a pénzügyminiszter. Arról nincs hír, hogy mikortól lesz érvényben az új szabály.

- adózás, Pénzügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!