Érdemes többet keresni? Ha a ránk ható stressz oldaláról nézzük: nem

Te mennyire vagy stresszes a munkahelyeden? Tudtad? Az, hogy mennyire vagy feszült, az nagyban függ a generációtól és a fizetésed mértékétől.

A LinkedIn végzett egy felmérést, amiből kiderült: minél több pénzt keresünk, annál stresszesebb az életünk.

Például a felső vezetők 68 százaléka stresszesebb az átlagnál. Viszont a közép- és a beosztott szinten dolgozók 47 százaléka éli csak meg stresszesnek a mindennapokat. De más összefüggésekre is fény derült a felmérésből. A vállalatoknál legtöbbet keresők 74 százalékban elégedettek a munkájukkal. Szemben azokkal, akik kevesebbet keresnek. Náluk az aránya 81 százalék. Ugyanakkor van kapcsolat a generációk és a stresszes élet között is. A millenniumi generációba tartozók például jóval kevesebbet idegeskednek a munkahelyükön. Az arányuk 44 százalék. Náluk viszont csak 78 százalékuk elégedett a munkájával.

A felmérésből kiderül az is, hogy a stresszt tekintve nincs különbség a nemek között, mind a nők, mind a férfiak 52 százalékban érzik magukat stresszesnek.

Te hogy érzed, mennyire vagy stresszes a munkahelyeden? Ha az átlagnál feszültebbnek érzed magadat, ezek a VasiGazdaság tippek segíthetnek, hogy gördülékenyebben menjen a munka, és ellenállóbb legyél a stresszes helyzetekkel szemben.

TIPPEK ITT

 

- elemzés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!