Ezek a legfontosabb elvárásai egy dolgozónak, ha munkáról van szó

Ha azt gondolod, hogy hazánkban a pénz a legfőbb motiváló erő egy munkahelyen, akkor azt kell mondanunk, tévedsz. Egy, a Big Office Day szervezői által a közelmúltban készített vizsgálat szerint hazánkban egy dolgozót a „home office”, azaz az otthonról történő munkavégzés, illetve egy jó főnök sokkal inkább ösztönöz, mint a magasabb fizetés. Sőt, a munkavállalók zöme még akár könnyedén le is mondana a keresete egy részéről, ha lehetősége lenne otthonról dolgozni, vagy ha kaphatna egy jobb főnököt.   

A tanulmányban 1000 személyt kérdeztek meg, akiket különböző méretű és profilú vállalatok dolgozóiból választottak ki. A válaszok összesítése után kiderült, hogy a dolgozók harmada a fizetése 5 százalékát is odaadná egy otthonról végezhető munkanapért. De tovább megyünk, 15 százalék viszont akár 10 százalékkal kevesebb bérérét is hajlandó volna dolgozni home office-ért cserébe.

Graphic designers in a meeting at the office

Az, hogy ez a fajta munkavégzés mennyire csalogató napjainkban, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a dolgozók 20 százalékánál egy állás elfogadása nagyban függ attól, hogy lehetséges-e majd otthonról dolgozni. De egy jó főnök is bír ugyanekkora vonzerővel. A vizsgálatban résztvevők 53 százaléka szintén elengedné a havi jövedelmének egy részét szimpatikus, hozzáértő vezetőért cserébe.

További eredmények a felmérést illetően, hogy a hazai munkavállalók nem igazán szeretik a nyitott terű irodákat, előbb mondanának le a fix asztalról. De a kisállatbarát irodák sem népszerűek a magyar munkavállalók körében. Ellenben a megkérdezettek 90 százalékának hangsúlyos, hogy a vállalat, ahol dolgoznak, szívügyének tekintse a szűkebb-tágabb környezete megóvását.

 

- Egyéb

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!