Ezt árulja el rólad a testbeszédet – Erre figyelj egy üzleti megbeszélésen

Kevesen gondolnák, de a testbeszédünk gyakran többet elárul rólunk, a rejtett, ki nem mondott gondolatainkról, mint azt hinnénk. Metakommunikációs jeleink legtöbbször önkéntelenek, tehát általuk akkor is kommunikálunk, amikor nem akarunk. Ezt pedig nem árt tudni az üzleti élet vonatkozásában sem.

Ha tehát elég szemfülesek vagyunk, mi is könnyedén megtudhatjuk, hogyan is érzi magát valójában a beszélgetőtársunk. De te magad is küldhetsz vele rejtett üzeneteket a másik számára.

Mutatjuk is, mit olvashatsz ki a másik tekintetéből, mimikájából vagy a gesztusaiból.  

 

Összefont kar

Az összefont karról sokan azt gondolják, hogy aki ezt csinálja, az bizonytalan, szorong vagy védekező álláspontot képvisel. Pedig ez nem feltétlenül van így. Ez a póz általában akkor jön elő, amikor egy nehezebb feladatot kell megoldanunk. Egy tanulmányból az derült ki, hogy egy nehéz matematikai problémát 30 százalékkal többen oldották meg azok közül, akik összefont karral gondolkodtak. Ez a tartás ugyanis serkenti a két agyfélteke közös munkáját, illetve növeli a kognitív képességeinket is.

Szemkontaktus

Ha tudatosítani akarod a másik féllel, hogy figyelsz rá, akkor tartsd vele a szemkontaktust. Persze nem kell folyton a másikra néznünk. Ha 60 százalékban a partnerünk szemébe nézünk, az már megfelelő. A lényeg, hogy természetes legyen.

Ülve, széttárt lábbal

Ez az ülésforma egy erőteljes pozitúra. Erőt és dominanciát sugároz. Azok, akik szeretik a hatalmukat gyakorolni mások felett, általában így ülnek, így foglalják el a területüket.

Keresztbe tett lábak

Ezt a testtartást tárgyalás során jobb, ha elkerüljük, hiszen az ellenállás és az elfogadóképesség hiányát jelzi. Ha így teszünk, valószínűleg nem jutunk majd konszenzusra.  

Állás csípőre tett kézzel

A superman póz általában magabiztosságot sugároz, de nem árt vigyázni vele, hiszen sok esetben akár fenyegetőnek is tűnhet.

A kézfogás kezdeményezése

A kézfogás az üdvözlés és a bizalom jele. Tehát egy kézfogásból feltételezhetjük, hogy a másik szívesen lát, és örül a találkozásnak. Azonban nem viszonozni azt nagy illetlenségnek számít.

A mosoly ereje

A mosoly, a nevetés egy beszélgetés során pozitív eredményeket hozhat. Ha rámosolygunk a partnerünkre, azzal javíthatjuk vele a kapcsolatunkat. De a nevetés, a jókedv az immunrendszerünket is erősíti, tehát mindenféle szempontból megéri alkalmazni.

 

- munkaügy, networking

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!