Félidőben – Több ezren érdeklődtek már a vasi kamara irányításával működő hároméves „nőprojekt” szolgáltatásai iránt

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorciumi vezetésével működő „NŐI ERŐ – Stabil alapnőknek Vas megye déli és keleti részén” (EFOP-1.2.9-17-2017-00016) című pályázat keretében megvalósuló hároméves projekt elmúlt másfél évének történéseit összegezték a napokban a konzorciumi partnerek – IFKA Kft., Pannon Novum Kft., Változó Világért Alapítvány. A projekt azEurópai Unió támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 199,80 millió Forint vissza nem térítendő támogatásból. Célja a család-munka-magánélet összehangolása, az atipikusfoglalkoztatási formák népszerűsítése a helyi igényeknek megfelelően együttműködve.

Az eddigi idő alatt több ezer érdeklődő vett részt a Celldömölkön és környékén futó projekt rendezvényein. Úgy, mint a megyei karrierhét részeként megrendezett női karriernapon, a munka és amagánélet összehangolását segítő anyák napi programsorozaton vagy dr. Zacher Gábor nagysikerű előadásán. A nagyszabású, időszaki eseményekre regisztrálók száma megközelíti az 1500-at.

Ezen kívül rendszeresen szerveztek speciális tematikájú kislétszámú eseményeket, csoportosfoglalkozásokat is: kisgyermekes szülőknek tartott tanácsadásokat, a munkába való visszatérést fontolgató hölgyeknek szóló tréningeket, pedagógus- és műszakvezetői műhelymunkákat vagy atovábbtanulás előtt álló gyermekek szüleinek szóló tájékoztatásokat. A fenti fejlesztő programokon közel 500 fő vett részt.

Továbbá folyamatos a környékbeli munkáltatók felkeresése és tájékoztatása az alternatív foglalkoztatási lehetőségek bemutatását megcélozva. Ehhez kapcsolódva kéthavonta nagy sikerrel zajlik a változatos témákat felvonultató HR-klub.

munkavallaloknak

A projekt kezdete óta Család és Karrier Pont iroda is működik Celldömölkön, ahol többek között a kedvelt anya-gyermek- vagy német programokon kívül a munkavállalással, akár az önéletrajz, amotivációs levél megírásával kapcsolatban is kérhetnek egyénre szabott segítséget az érdeklődők.Népszerű szolgáltatás a gyermekfelügyelet, amit a programok alkalmával is tudnak biztosítaniszakemberek igénybevételével. A folyamatosan elérhető segítő szolgáltatásokat eddig 350 alkalommal vették igénybe.

A projekt 2021.március végéig számos lehetőséget biztosít az érdeklődőknek. Folytatódik a HR-klub, az állásbörzék, elindul a szülői és családi tanácsadó képzés, színes női- és családi programok közüllehet majd válogatni. Szakmai programok épülnek az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése köré, illetve sikeres nők, anyukák, vállalkozók is megosztják a közönséggel jó gyakorlataikat. Mindezekre a megye több településén kerül sor a négy konzorciumi tag és a harminc cégesegyüttműködő partner közreműködésével.

A projektről bővebb információt a www.vasinok.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető: Czékman-Illés Renáta szakmai vezető (illes.renata@vmkik.hu, +36305199501)

Sajtóközlemény 2020.01.15.

- Vasinők.hu

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!