A gazdag emberek szokásai – Rád melyik jellemző ezek közül?

Vajon mi különbözteti meg a gazdag embereket a szerényebb körülmények közt élőktől?

Tehetség, szépség, esetleg intelligencia? Nem, nem. Ezekkel a tulajdonságokkal bárki rendelkezhet, ám a gazdagság ennél sokkal összetettebb szokásokat feltételez. 

Szokásokat, igen. A különbség a napi szokásokban keresendő.

A gazdag emberek pontosan tudják, hogy a havi keretből mennyit költhetnek. Általában a bevételük 20 százaléka megtakarításra megy, a maradék 80 százalékból pedig élnek. Azok, akik nem jönnek ki a pénzükből, sok esetben túl nagy lábon élnek a bevételeikhez képest. Azaz többet költenek, mint amennyit keresnek, az adósságuk pedig egy idő után el fogja nyomi őket, és már nem fogják tudni utolérni magukat.

Nem játszanak szerencsejátékot, mert nem hisznek a random szerencsében, legyen az lottó vagy bármi hasonló. Ehelyett megteremtik a saját szerencséjüket.

Minden nap olvasnak. A gazdagok 88 százaléka minden nap olvas legalább 30 percet. Fontos nekik az önfejlesztés. Sokan audio könyvet, sokan híreket vagy történelmi könyveket hallgatnak, olvasnak. A legtöbben az ingázásra fordított időt is audio könyvek hallgatására használják fel.

KSAMTE8QCG

További fontos ismérvük, hogy kevesebb időt töltenek az interneten, illetve hogy időben felismerik, hol folyik el az idejük.

Hálózatot építenek, folyamatosan bővítik az ügyfelek körét, és rendszeresen önkénteskednek. Havonta legalább öt órát.

Mindent beleadnak az üzleti életbe, azaz a munkájukba. Nem sokszor hallani tőlük, hogy valamit azért nem csinálnak meg, mert az nem szerepel a munkaköri leírásukban.

Célokat tűznek ki, nem vágyakat kergetnek. A sikeres emberek 70 százalékának van legalább évente egy olyan nagyobb volumenű célja, amiért küzdhet, aminek a megvalósulásáért aztán mindent meg is tesz.

Nem halogatnak, aminek ideje van, azt nyomban megteszik. A cselekvésen van a hangsúly. 

A toxikus embereket viszont kerülik. A sikeres ember sikeres emberekkel veteti körbe magát, hiszen a hasonló értékrend, a pozitív szemlélet ösztönzőleg hat az emberre. Az ebből adódó kapcsolati rendszerről már nem is beszélve.

És ami talán a legfontosabb, hogy soha nem adják fel. Összpontosítás, kitartás, türelem – fontos ismérvei a gazdag és sikeres embereknek.

Szeretnél te is közéjük tartozni?

Akkor már meg is van a cél. Kezdd kicsiben és építkezz! Közben pedig igyekezz elsajátítani a fenti ismérveket.

 

- networking

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!