A Google szerint ilyen egy igazán jó vezető

Nem kellett 20 év ahhoz, hogy a Google a nulláról a világ egyik legnagyobb tech cégévé nőjön. Szóval valamit tudnak a vállalatnál. Valószínűleg a vezetési technikában is van mit tanulni tőlük. Amihez egyébként adnak is segítséget a tech cégnél – mármint a tanuláshoz. A Google-nál ugyanis egyáltalán nem titkolják, hogy náluk mi a sikeres vezetés kulcsa. A napokban például egy olyan elemzést hoztak nyilvánosságra, ami több év gyakorlati tapasztalatait összegzi. Egészen pontosan azt mondják el, hogy náluk mely vezetési módszerek működnek.

Közölték például, hogy a jó menedzser egyben jó coach is. Hiszen az alkalmazottaknak szükségünk van egy őket értékelni képes vezetőre. Egy olyan menedzserre, aki kihívások elé állítja őket, és segít nekik fejlődni. És nem utasítással motiválja őket, hanem rávezeti az alkalmazottakat a megoldásra.

Egészen pontosan bátorítja és nem mikromenedzseli őket. A menedzserek gyakran követik el a mikromenedzselés hibáját, amikor minden kis apró dolgot közvetlenül akarnak irányítani. Ez nem vezet sehova. Tanácsot adhatsz és véleményt is mondhatsz, de bizz a beosztottjaidban és engedd, hogy ők döntsenek.

A környezet nagyon sokat számít. Az emberek akkor képesek jól teljesíteni, ha a mögöttük álló csapat teljesen megbízik bennük, és támogatja őket. Ha hibáznak, nem gond, van ilyen. Majd legközelebb sikerül. A jó teljesítményhez elengedhetetlen az erős pszichológiai háttér.

No, meg az, hogy a főnök jól kommunikáljon és jól hallgasson. Továbbá az, hogy megosszon információkat az alkalmazottakkal.  

Ezzel együtt támogatja a karrier fejlődését is. Persze mindezt úgy, hogy közben figyel az alkalmazottak teljesítményére, következetesen elmondja, mit vár el tőlük, és ügyel rá, hogy mindenki elszámoltatható legyen.

Fontos, hogy tiszta legyen a csapat víziója. Ennek közös és világos kijelölése pedig a vezető feladata.

Persze a megfelelő szakmai tudást semmi nem helyettesíti. Szakmai területen csak úgy vezethetsz, hogyha te is szakértő vagy. Illetve bizonyos szinten nagyobb tudással is rendelkezned kell, mint a beosztottjaidnak.

A Google-nél ilyen egy jó vezető. Náluk ezek működnek.

 

- munkaügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!