Ha a rugalmas munkavégzést választjuk, tudatosítani kell magunkban, hogy ez pontosan mit is jelent

A rugalmas munkaidő jó, de attól még, hogy akkor dolgozunk, amikor nekünk alkalmas, bizonyos szabályokat be kell tartani. Például nem szabad összemosni a gyerekekkel töltött időt a munkaidővel. Amikor dolgozunk, akkor csak a munkára koncentráljunk. Ha magánügyet intézünk, akkor pedig arra. Egyébként hamar káoszba fordulhat a nap, ami miatt csökken a produktivitás, elmarad a siker, és a munkáltató sem lesz elégedett.

Ráadásul, ha ide-oda kapkodsz, a gyermekekkel töltött időt sem úgy használod majd ki, ahogy azt igazán szeretnéd. Szóval kellenek a szabályok.

női_munka

No, meg az, hogy mielőtt a rugalmas munkavégzést választod, tisztázd magaddal, hogy mire is vállalkoztál pontosan.

A rugalmas munkavégzés ugyanolyan munka – nem szabadság

A rugalmas munkavégzés leginkább azt jelenti, hogy nem kell feltétlenül 8 órát a munkahelyen lenni. Valamint azt, hogy másokétól eltérő munkarendben dolgozhatsz.

A rugalmasság pedig abban nyilvánul meg, hogy Te osztod be az idődet. Úgy hangolod össze a munkát a magánéleteddel, ahogy neked a legkényelmesebb. Egyébként a legtöbb vállalatnál arról szól a rugalmas munkavégzés, hogy van egy törzsidő, amiről a cég rendelkezik. Ebben az időszakban kell bent tartózkodnod a munkahelyen. A maradék időben pedig ott és úgy dolgozol, ahogy Neked kényelmes. Ezt peremidőnek hívják.

A cégek ma már kezdik belátni, hogy aki nincs szem előtt, az is dolgozhat.

Sőt, talán hatékonyabb is az a dolgozó, aki szükség esetén az otthoni dolgait is tudja napközben intézni.

A céges feladatokat pedig akár otthonról, a saját laptopjáról is intézheti. Egyébként azok a dolgozók, akiknek van lehetőségük rugalmas munkaidőben dolgozni, sokkal lojálisabbak a munkáltatójukhoz. Kevésbé stresszesek, sokkal produktívabbak, és ritkábban is mennek betegszabadságra.

Amit pedig a munkáltatóknak még érdemes mérlegelni: sokan akár kevesebb fizetéssel is beérik, ha rugalmas időben tudnak dolgozni.

Azt pedig a munakvállalóknak kell tudatosítani, hogy a munkahelytől távol végzett munka nem jelenti azt, hogy szabadságon vagyunk. Ezért – ahogy a bevezetőben is utaltunk rá – a napi rutin tervezését így nem spórolhatjuk meg.

Szeretnél még tippeket olvasni az otthoni, a rugalmas munkavégzéshez. Kattints ide!

 

- Egyéb, női projekt

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!