Hamar kideríthető, hogy a kollégának van-e jövője a vállalkozásunkban

Egy cég működésében az egyik legfontosabb dolog, hogy milyen a dolgozók hozzáállása a munkához. Ha a beosztott nem úgy áll a munkához, ahogy mi azt elvárnánk, a cég jövedelmezősége kerülhet veszélybe. Ezért érdemes figyelni a jelekre, hogy időben kiderüljön, ha az adott alkalmazott nem elég jó a feladatra. De melyek ezek a jelek?

Ezt a Profession.hu egy blogbejegyzésben gyűjtötte össze. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy ez a Vas megyei vállalkozóknak is hasznos lehet, ezért mutatjuk is azokat a bizonyos árulkodó jeleket.

Az első a céltudatosság hiánya. Ha a munkatárs már képtelen világosan megfogalmazni a célkitűzéseit, a feladatait, meghatározni a prioritásokat, ráadásul gyakoriak a krízishelyzetekből adódó “tűzoltások”, már gyanakodni lehet, hogy az illető nem a legmegfelelőbb az adott pozícióra.

Ugyanúgy árulkodó jel, ha hiányzik a fegyelem. Ha a beosztott nem látja be a következetlenségének a negatív hatásait, vagy éppen a mulasztásának a kárát, az azt mutatja, hogy nem a csapat tagja – írják.

Ha a csapattag már nem vesz részt tevékenyen az újításokban, a problémák innovatív megoldásában, a finomhangolásban – még motiváció hatására sem -, akkor érdemes végiggondolni, hogy ez elfogadható-e a cég fejlődése szempontjából vagy új kollégára van szükség.

Negyedikként emelik ki a csapatszellem hiányát. Amennyiben csak egymás közötti versengést tapasztalunk a beosztottaknál, nem pedig a közös célért dolgoznak, lépnünk kell. Az a legfontosabb, hogy a cég érdekeit nézve tudjon a csapat együtt dolgozni. Ne egymás ellen, hanem egymással dolgozzanak.

Ha egy beosztottunk túl kényelmes, és a feladatok befejezését a határidők utolsó pillanatára hagyja, mindez gyakran azt mutatja, hogy az adott munkatárs többre lenne képes, ám nem célja mindezt megmutatni, és nem tartja szem előtt a közös célokat sem. A csapat vezetőjének ebben a helyzetben meg kell próbálnia aktívabbá tenni a kollégát. Ha ez nem, vagy csak rövid távon működik, akkor új csapattagra lesz szükség.

- csapatépítés, HR, munkaügy, Szakemberképzés, üzleti célok, üzleti coaching, üzletszerzés, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!