Három egyszerű időmenedzsment tipp kis csapatoknak

Az idő pénz – hangzik a mondás kicsit már elcsépelten és közhelyesen, ennek ellenére nem lehet vitatkozni az igazságtartalmán.

Magánemberként is, de pláne egy vállalkozás vezetőjeként a kollégák munkájáért és eredményességéért is felelős vagy, így az idővel való gazdálkodás kardinális kérdéssé válik. 

A vállalkozás alatt pedig nem feltétlenül csak a közép- és nagyvállalatokat kell érteni, hiszen az idő egy mikrovállalkozás esetében is meglehetősen fontos szempont. Csak esetükben talán egy kicsit másként kell megközelíteni a kérdést. 

Például a megbeszéléseket nyugodtan hanyagolhatjuk. Helyette inkább használjuk az online megoldásokat. Ezzel mindenki jobban jár.

De nézzük a részleteket!

Szóval: felejtsd el a meetingeket!

Kis csapatok esetén a rendszeres meetingeknek nincs helye. Egyszerűen időpazarlás, amit másra is lehet fordítani. Bizonyos dolgok természetesen ilyenkor is adódnak, amiket meg kell vitatni, illetve problémák, amiket meg kell oldani, de ezeket csináljátok meg rögvest azokkal, akiknek ezzel kell foglalkozniuk. Ez felgyorsítja a folyamatokat, ráadásul azoknak sem húzzuk vele feleslegesen az idejét, akik nem érintettek a témában.

Másodszor: használjátok a megfelelő eszközöket!

Ma már számtalan hasznos alkalmazás létezik, amikkel nagyban megkönnyíthetjük a vállalkozásunk, így a magunk és a kollégáink mindennapjait is. A Slack például egy tökéletes chat alkalmazás, ahogy az egyszerűbb Skype is. Ezekkel szinte bármilyen formában kommunikálhatunk. Sőt, még fájlokat is megoszthatunk egymással. 

De ez utóbbira a Google Drive is kiváló. A jegyzetek rendszerezésére pedig ott az Evernote, míg a Trello teljes projektek online menedzselését is lehetővé teszi. 

Még egy dolog (harmadik)…

Kis csapatban semmi szükség mikro-menedzsmentre. A csapat minden tagjának tudnia kell döntést hozni. Erre főnökként, kis csapatok vezetőjeként mindenképpen gondoljunk. 

 

- Egyéb

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!