Hibák, amiket a kezdő menedzserek rendszerint elkövetnek

Évek kemény munkájával végre eljutottál oda, hogy menedzser vagy. Van egy csapatod, akiket irányítasz, akik hallgatnak rád, akik elfogadnak tégedet. Erre a teljesítményre joggal lehetsz büszke, ugyanakkor még ekkor sem lehet hátradőlni.

Amint elfogadod ugyanis ezt az új, kihívásokkal teli munkakört, arra számíts, hogy a feljebbvalóid árgus szemmel fogják figyelni a lépéseidet. Ez egy egészen másfajta próbatétel lesz, amiben meg kell felelned. Számos buktatót rejt majd az út, sok helyen elcsúszhatsz, de ez nem azt jelenti, hogy majd így is történik.

Ha velünk tartasz és megfogadod a tanácsainkat, te is sikeres vezetővé válhatsz.

Nézzük is, mire figyelj.

Az egyik legtöbbször elkövetett hiba ragaszkodni azokhoz a dolgokhoz, amik beosztottként még működtek. Tartsd észben: te már főnök vagy, és ha úgy viselkedsz, mint egy alkalmazott, azzal a problémáid számát növeled csak. A lényeg, hogy ne akard mindenáron úgy csinálni, ahogy addig. Nincs mese, fel kell nőnöd az új kihíváshoz.

457316-PFCNM2-2

Az új vezetők rendszerint nem szánnak elég időt a beosztottaik megismerésére. Ahhoz viszont, hogy hatékony vezető lehess, szükség van a mögötted lévő emberek támogatására, a támogatáshoz pedig a bizalmukon keresztül vezet az út.

A főnöki címmel nem jár automatikusan az elismerés. Jól teljesíteni csak olyan csapat tud, aminek a tagjai a végletekig megbíznak egymásban és a vezetőjükben. Az, hogy milyen környezetet alakítasz ki, rajtad áll. Alapból nem jár senkinek a bizalom, hiába te vagy a főnök, ezért tenni kell. A csapatod bizalmát ki kell érdemelned. Ez legyen az abszolút prioritás.

A túlzott közvetlenség akár árthat is. Nem jó, ha túlságosan barátságos vagy.  Persze minden ember más, ki ilyen, ki olyan „felügyelet” mellett képes hatékonyan dolgozni. Ezt neked, mint a csoport vezetőjének pontosan látnod kell.

Ha túl barátságos vagy a csapattal, akkor lehet, hogy az visszaüt. Te vagy a vezető, komolyabbak a felelősségeid, ehhez mérten is kell viselkedned.

 

- csapatépítés, munkaügy, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!