Hogy maradjak motivált, amikor körülöttem mindenki nyaral?

A nyár kemény tud lenni, főleg ha azt a munkahelyünkön kell töltenünk. Dolgozni a forróságban meglehetősen frusztráló és megterhelő. Pláne úgy, ha a körülötted lévő munkatársak sorra veszik ki a szabadságukat, és egy kellemesen hűs vízpart mellől posztolják a vidámabbnál vidámabb képeiket.

A nyári időszakban a munkavállalók 20 százaléka érzi úgy, hogy jóval kevésbé produktív, mint általában. Ilyenkor sokkal inkább menekülne az ember a munkahelyünkről, viszont ezt nem mindig tehetjük meg.

Portrait of a tired student woman sitting at the desk, lifestyle. Education concept photo

Így hát mutatunk néhány trükköt arra vonatkozóan, hogy amíg a munkatársaid éppen élvezik valahol a nyaralást, te miképp tudsz mégis motivált maradni a munkád közben.

Nézzük is!

Menj, és mozogj egyet!

Törd meg a napodat egy kimozdulással. Ne gondolj valami nagy dologra, nem kell hozzá elhozni az edzőfelszerelésed, fogyaszd el az ebédet például valahol a szabadba, vagy menj le egy gyors sétára az irodaház körül. De az az is jó ötlet, ha kerékpárral indulsz reggelente dolgozni.

Használd a 15 perces szabályt!

Ha motiválatlannak érzed magad munka közben, akkor állíts be egy 15 perces időzítőt, és próbálj meg ezalatt az idő alatt elvégezni valamilyen teendőt. A sikerélmény után jó érzés tölt majd el, ami egyben motiválni is fog a továbbiakban. 

Csavarj egyet a rutinon!

Változtass valamit, hogy ne olyan legyen a napod, mint a többi, ezzel meg tudod törni a monotonitást. Ha lehetőséged van rá, használd ki a rugalmas munkaidőt: érkezz korán, majd menj is haza korábban.

Tanulj valami újat!

Használd ki a céged nyújtotta szakmai továbbképzés lehetőségeit, a nyári lazább időszak kiváló alkalom lehet erre. De akár önállóan is belekezdhetsz valami új elsajátításába.

A lassabb tempó is egy lehetőség

Van olyan teendő, amit amúgy nehezen tudsz megcsinálni? Lehet most lesz rá alkalmad. Ilyenkor, amikor a kollégák nagy része távol van, neked is több időd lehet.

Takaríts!

Sok a to do lista, a papír, a felesleges dolog az asztalodon? Miért ne szelektálnád ki most azokat? A rendszerezés összeszedettebbé tesz téged is. Ha rend van körülötted, minden sokkal átláthatóbb lesz, s ez kihatással lesz a közérzetedre is.

- produktivitás, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!