Hogyan dolgozzunk együtt szabadúszókkal?

Szabadúszók alkalmazása tökéletes megoldás lehet kisvállalkozások számára arra, hogy bővítsék a kapacitásukat, a teljesítő képességüket úgy, hogy ehhez nem vállalnak túl nagy kockázatot.

Természetesen az előnyök mellett azért számolnunk kell bizonyos kockázatokkal is. Segítségként ezért most azt mutatjuk meg, hogy mire kell figyelned, ha szabadúszót alkalmaznál az egyes projektfeladatokra.

Add át megfelelően a céged vízióját!

A legelső az legyen, hogy átbeszélitek, milyen értéket képvisel a céged. Hogyan kezelitek a projekteket, mik az elvárások az elvégzett munka során.

5O9IIVJXY1

Fontos, hogy a “felvett” alkalmazottal megértesd a saját víziódat! Emellett szintén kiemelten lényeges, hogy Te is megértsd ugyanezt a másikkal kapcsolatban. Együtt fogtok dolgozni, rövidebb vagy hosszabb távon kardinális, hogy a kapcsolatotok a lehető legjobb, mindkettőtöknek kellően prosperáló legyen!

Legyenek rögzített határidők!

A projekmenedzsmentnek meghatározó szerepe lesz a közös munka során, hiszen egy külső személlyel dolgozol majd együtt. Mások a szokásaitok, a munkastílusotok, ezért lényeges, hogy legyen egy megfelelő platform, ahol kezelitek a teendőket, a határidőket, és ahol közölhetitek egymással az észrevételeket.

Ehhez itt adunk egy-két tippet.

A határidőket rögzítsétek megfelelően, mindenki számára érthetően!

A gyors kommunikációra mindenképpen szükség lesz

Amikor külsős partnerrel dolgozol, mindkettőtöknek előnyére válik, ha gyorsan eléritek egymást. Erre a legjobb megoldás egy közvetlen üzenetküldő alkalmazás. Lényegtelen, hogy melyik instant messengert választjátok, az a fontos, hogy ha valamelyikteknek kérdése lenne, gyorsabban érjétek el egymást, mint az e-mailen keresztül megtörténhet. Ugyanakkor fontos, hogy ez a megoldás ne legyen annyira direkt, mint a telefon.

Figyelj a projekt hatókörére!

A projektek folyamatosan változnak, alakulnak. Ezért lényeges, hogy rendszeresen tájékoztasd a kollégádat az új dolgokról. Ha nem így teszel, az a munka rovására mehet. Ugyanis a szabadúszó munkatársad nem fog tudni időben reagálni, tervezni, ami konfliktus alapja is lehet.

A fentiek felett áll a kapcsolat minősége.

Minél jobb kapcsolatot igyekszel kialakítani a szabadúszó partnereddel, annál jobban fogsz te is és ő is profitálni az együttműködésből. Lényeges, hogy ne éreztesd az alárendelt viszonyt. Fontos, hogy egyenlő partnerként kezeljétek egymást.


Kapcsolódó bejegyzések itt:

Egy vállalkozói-munkavállalói modell, amivel mindenki jól jár

Kíváncsi vagy arra, hogy melyek lesznek 2017-es év üzleti trendjei?

Jóval hatékonyabb lehet ez a munkamódszer – Aki teheti, távolról dolgozik majd?

- HR, informatika, innováció, marketing, munkaügy, Online, üzleti célok, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!