Rendezvény Szombathelyen – Hogyan építhetek üzleti kapcsolatokat német nyelvű országokban?

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzletfejlesztési tréninget szervez. A rendezvény súlypontja a német nyelvű országokban (Ausztriában és Németországban)  történő üzletfejlesztés, piacralépés, illetve kapcsolatépítés.

A rendezvény helye: Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Szombathely, Honvéd tér 2.)

A rendezvény ideje: 2018. jún.11. (hétfő) 10:00-16:00

A kifejezetten gyakorlati megközelítésű rendezvény betekintést ad a német nyelvű piacok és a külpiacra lépés rejtelmeibe és tájékoztatást nyújt a német nyelvű üzleti kultúrával, továbbá a német és osztrák üzleti partnerek elvárásaival kapcsolatban.


A tréning során ismertetésre kerülnek a külföldi expanzió legfontosabb – és egyben kihagyhatatlan – lépései, a költséghatékony, de mégis eredményes üzletszerzési megoldások, és azok a hibák, amelyeket az üzletfejlesztés, pozícionálás vagy az árstratégia készítése során a kkv-k vezetői a leggyakrabban el szoktak követni.


A tréning gyakorlati útmutatót nyújt a bilaterális tárgyalásokhoz és a „hideg”- megkeresésekhez, továbbá a meglévő kapcsolatok ápoláshoz.

Programterv:


10:00-10:30     Bemutatkozás, a programterv és a módszertan tisztázása
10:30-11:00      Elméleti alapok
11:00-11:30   Alapvető követelmények és a leggyakoribb hibák a külpiacra lépéssel kapcsolatban
11:30-12:00   Német nyelvű piacok üzleti kultúrája 13 pontban
11:50-12:00  KÁVÉSZÜNET
12:00-12:45  Az üzletfejlesztés gyakorlati megközelítése – alapkérdések
12:45-13:15  EBÉDSZÜNET (Büféebéd)
13:15-13:45  A piacfelmérés rejtelmei, a piaci információk validálása és elemzése
13:45-14:30  Külpiacralépési stratégia készítése
14:30-15:00  B2B értékesítés német nyelvterületen
15:00-16:00  Egyéni konzultáció az előadóval az előzetesen elküldött kérdések alapján

A tréning után lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre, személyes konzultációra.

Kiknek ajánljuk?

A tréningre olyan cégek képviselőit (ügyvezetőt, marketing- és/vagy értékesítési vezetőt) várjuk, akik szeretnének határon átnyúló üzleti kapcsolatot kiépíteni, és osztrák, illetve német cégekkel
keresnek üzleti kapcsolatot.

Előadó:

Dr. Csordás Ferenc Károly, Németországban végzett közgazdász és jogász, a német piacok szakértője, közel egy évtizedet élt és dolgozott Németországban gazdasági területen, majd hazatérte után egy német tulajdonú multinacionális vállalatnál dolgozott üzletfejlesztési területen. Ezután alapította az Ungarnconsulting Kft-t, mely egyrészről hazai KKV-kat támogat német és osztrák piacra lépésük során, másrészről osztrák és német cégek üzletfejlesztését támogatja a hazai piacon. Tagja a Svájci- Magyar Kereskedelmi Kamarának, stratégiai tanácsadója a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának és főtitkára a kiváló külügyi és külgazdasági kapcsolatokkal bíró Magyar- Bajor Baráti Társaságnak.

A rendezvényen büféebédet, kávét és üdítőt biztosítunk.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényen résztvevők száma a tréning hatékonysága miatt korlátozott, 15 fő tudunk fogadni a jelentkezés sorrendjében. Kérjük, részvételi szándékát jelezze legkésőbb 2018. június 8-ig az alábbi elérhetőségeken: regionet.vmkik@gmail.com vagy
szigethy.peter@vmkik.hu

Szeretettel várja Önt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara!

- külpiacrajutás, marketing, munkaügy, üzleti célok, vállalkozás indítás, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!