Hogyan érhető el, hogy egy Y-generációba tartozó fiatal munkavállaló ne menjen el Ausztriába dolgozni?

Itt, Szombathelyen a határ közelsége miatt különösen nagy problémát jelent a szakemberek hiánya. Aki teheti, a magas fizetés miatt inkább fél órával többet autózik, és Ausztriában vállal állást. Még akkor is, ha ott a magas fizetésen kívül mást nem kap meg. Vagyis nem igazán érzi jól magát. Vajon van lehetőség versenyezni az osztrákok kínálta, a hazaihoz képest háromszor annyi fizetéssel? Nyilván anyagi oldalról nézve nincs. De azért mást lehet tenni. Mutatjuk, hogy mit.

Pozitívnak értelmezhető tendencia, hogy az Y-generációnak már nem minden a pénz.

Mit lehet kínálni, hogyan lehet felvenni a versenyt?

Nyilván egyfajta versenyképes fizetésre szükség lesz. Annyira, hogy abból meg tudjon élni a szakemberünk. Ha ez adott, meg kell teremteni a fejlődési lehetőséget, el kell érni, hogy a munkahely szerethető legyen. Rugalmasnak kell lenni a munkaidő tekintetében, és dicsérni is kell az alkalmazottat, ha valami jól sikerült. Ha valami nem megy, akkor pedig lehetőséget kell adni arra, hogy megtanulja a helyes módszert. A kollégák elé kell tárni a cég fejlődési irányait, és lehetővé kell tenni azt, hogy a munkatársak a célok megvalósításában is részt vállaljanak. Hagyni kell, hogy letegyék a kézjegyüket.

Y-generáció dolgozó

Fotó: Pexels.com

Az 1980 után születetteknél is meg kell adni az esélyt az előrelépésre. Még akkor is, ha valaki fiatalnak tűnik egy vezető beosztáshoz. És lehetővé kell tenni azt is, hogy korszerű eszközökkel dolgozzanak. Továbbá el kell érni, hogy az idősebb generáció tagjaival is jó legyen a viszony.

Ha ezek nem adottak, persze, hogy a magasabb fizetést választja a dolgozónk Ausztriában. Miért ne ezt választaná…? Bármelyikünk így tenne.

Viszont, ha a kevesebb fizetést értékelhető dolgokkal lehet kompenzálni, akkor nagyobb eséllyel marad itt a szakemberünk. Persze számít a pénz, éhezni senki se szeretne. Viszont, ha látszik a jövőkép és a fejlődési lehetőség (anyagilag is), akkor egy hazai kisebb cég is vonzó lehet.

Ahhoz pedig, hogy a felsoroltakat kínálni tudja egy vállalkozás, először a saját terveit kell kitűzni és a vállalkozás működését kell rendbe tenni. Az ma már tényleg nem működik, hogy kevés fizetésért majd valaki elvégzi a kétkezi munkát. Ma a kétkezi munkásnak is jövőképet kell kínálni, különben inkább háromszor annyiért csinálja ugyanezt 30 kilométerrel arrébb.

A bánkódással nem megy sokra a cégvezető. És azzal, ha panaszkodik arról, hogy ő ezt a bért nem tudja megadni. Valószínűleg strukturálisan kell változnia a cégeknek, vagyis a cégvezetők gondolkodását kell kicsit frissíteni – persze vannak kivételek. Egyébként tényleg nincs mit tenni.

- Állás Szombathely, csapatépítés, HR, innováció, munkaügy, Szakemberképzés, üzleti célok, üzleti coaching, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!