Hogyan legyél sikeres vállalkozó?

Vajon mi kell egy jól prosperáló vállalkozáshoz, mi lehet a siker titka? Egy mindent elsöprő terv, a megfelelő piaci rés megtalálása vagy a legkiválóbb szakemberek begyűjtése? Igen, ezekre valószínűleg mind-mind szükség van, ahogy még ezernyi másra is. Például kitartásra, szorgalomra, egy bizonyos tőkére, és talán még egy jó nagy adag szerencsére is.  

 Nyilván nem létezik hozzá egyetlen megoldókulcs, a titkot mindenkinek magának kell megtalálni, majd a vállalkozására szabni azt.

 Ehhez adunk most egy kis segítséget, csokorba szedtük hozzá a legfontosabb lépéseket.

Egy induló vállalkozás egyik legfontosabb sarokköve a networking. Ma már elengedhetetlen az online jelenlét, amin keresztül bemutathatjuk, népszerűsíthetjük és értékesíthetjük is a termékeinket, szolgáltatásainkat.

Elő a névjegykártyával! Téves azt hinni, hogy ez egy kevésbé releváns része a vállalkozásnak. Egy nagyon is fontos vállalkozói eszközről van szó. Egy profi névjegykártya sokat elárul rólad és a cégedről. Áldozz rá időt és energiát.

Kommunikálj magabiztosan telefonon is! Győzd le a szorongásaidat. Gyors és közvetlen elérés, amire egy ponton mindenkinek szüksége lesz.

A konferenciák és kiállítások megérdemlik az idődet. Sok újat tanulhatsz az ilyen helyeken, profitálj belőle.  A profik várják az ilyen rendezvényeket, mert biztosak abban, hogy új üzletek fognak ott köttetni.

440042-PEIY7T-419

Ragadj meg minden lehetőséget és mindenkit, akivel találkozol. Vállalkozóként nem tudjuk, mikor jön a következő nagy lehetőség vagy a következő gyümölcsöző jó kapcsolat.

Legyél jobb vezető! Ha sikeres akarsz lenni vállalkozóként, akkor muszáj, hogy jó vezető legyél.

A kulcs a produktivitás. Meghatározó, hogy mire és hogyan és osztod be az idődet. Hatékonynak kell lenned.

Tanuld meg, mitől lesz jó egy csapat. Megérteni a csoportdinamikát hihetetlenül fejlett vállalkozói készségre vall. Egy jó csapatban a tagok tisztelik egymást, nyíltan megoszthatják ötleteiket, és felismerik, hogy csapatban dolgozva hatékonyabban megy a munka.

Adj vissza és oszd meg a gondolataidat valamilyen formában, legyen az egy előadás, vagy blog bejegyzés.

Fektess az alkalmazottaid készségeibe. A soft skills-ek professzionális szintű alkalmazása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeresen működhessen.

 

- Egyéb

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!