Hogyan szakadj el a munkától, miközben nyaralsz?

Ha megkérdezünk valakit arról, hogy a nyaralás alatt foglalkoztatni fogják-e a munkahelyi feladatok, problémák, akkor a legtöbb ember úgy nyilatkozik: ilyenkor el akar szakadni mindentől, ami a munkahelyéhez kapcsolódik.

Ez egészen jól hangzik, azonban sajnos a valóságban nem egészen így van. Egy LinkedIn kutatás szerint az emberek 70 százaléka nem tudja a vakációja alatt teljes mértékben maga mögött hagyni a munkáját.

A válaszadók 28 százaléka azt mondta, hogy a nyaralás kezdetével a munkaidőben válaszolni fog az üzenetekre, 15 százalék a hangpostát is lehallgatja, sőt 13 százalék még a telefont is felveszi munkaügyben.

Ezzel csupán annyi a gond, hogy így, ebben a formában nem lesz igazi a nyaralás, pedig ha akarnák, sokkal többet is ki tudnánk hozni belőle.

Ha nem pihenünk eleget, az hosszútávon a munkánk minőségére és a boldogságunkra is rá fogja nyomni a bélyegét. Időnként tehát mindenkinek szüksége van a „rendszer újraindítására” ahhoz, hogy a következő időszakban energikusan és motiváltan tudja végezni a munkáját. Ez lehet tehát a hatékonyság egyik kulcsa.

Éppen ezért a pihentető, valódi kikapcsolódáshoz az kell, hogy a dolgozó néha teljesen elszakadjon a munkahelyétől, és ez nem csak a munkavállaló, de a munkáltató érdeke is. Ahhoz pedig, hogy ezt elérjük, az egész csapatra szükség van. Egy olyan munkahely kell, ahol ezt tiszteletben tartják, sőt mi több, támogatják is.

pexels-photo-414012

Mielőtt útnak indulnánk, világosan kommunikáljuk mindenkivel, hogy mostantól egy ideig nyaralunk, ne számítsanak ránk, nem leszünk elérhetőek, vagy igen csak korlátozott formában. A teendőinket osszuk le a kollégák között. Figyeljünk rá, hogy mindenki tudja, mi a dolga, amíg távol vagyunk. A kapcsolatba lépés a legvégső megoldás, de annak is pontosan meghatározott forgatókönyve legyen.

Azért, hogy ne kelljen fél óránként a telefonodra pillantgatod, vajon minden rendben van-e, jelöljetek ki már előre az adott napon 20 percet, amikor azokkal a problémákkal kereshetnek a kollégák, amik nem várhatnak a visszaérkezésedig. Illetve az ügyfeleiddel is tudasd, hogy mostantól helyetted egy darabig kikhez fordulhatnak segítségért.

Összegezve tehát nagyon fontos, hogy te magad tudatosan próbálj kikapcsolni, és elengedni a hétköznap problémáit. Gondolj csak bele: az év 365 napjából a nyaralásra szánt idő csupán egy kis töredék, néhány nap.

Minden meg fog várni, ellenben a nyaraláson eltöltött időt már csak az emlékeidben hívhatod újra elő. Tegyél róla, hogy kellemes legyen az emlékezés.


Kapcsolódó bejegyzés:

Out of Office e-mail ötletek, azaz javaslatok a „házon kívüli’ esetekre


- munkaügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!