Hol nyissam meg az üzletemet?

Üzletünk, irodánk helyszínének a kiválasztása nem könnyű feladat. Ugyanis számos, a tevékenységünkre nézve lényeges szempontot kell figyelembe vennünk a siker érdekében. Nézzük, melyek ezek!

Természetesen különbséget kell tennünk az üzlet és az iroda között. Az üzlethelyiségben rengeteg ember fordul majd meg vásárlási szándékkal, míg egy irodában ez a szám jóval kisebb. Hiszen ez utóbbinál a betérők nagy részével általában csak megbeszélésre korlátozódik a tevékenység.

Ezért….

Vedd figyelembe a területedet!

Azt, hogy milyen helyiségre van szükséged, többnyire a tevékenységed határozza meg. Amennyiben ruhával kereskedsz, akkor jó, ha központi területen veszel ki üzletet, nem pedig egy eldugott kis utcában.

De a hely kiválasztásának fontosságára jó példa egy pékség vagy egy bisztró is. Ebben az esetben a legjobb számunkra, ha az üzletünket egy forgalmas csomópont mellett helyezzük el, ahol sokat közlekednek a napi ingázók.

Iroda esetében általában a belváros jelenti a presztízst, azonban ilyen bérleményt találni jóval nehezebb és költségesebb.

Figyelj a fenntarthatóságra!

A fenntarthatóság fontos szempont, hiszen nem sokat ér majd az előkelő helyen található üzletünk, ha nem tudjuk fizetni a költségeket. A bérlemények közül a belvárosi ingatlanok frekventáltak, így ezek jóval drágábbak. Meg kell találnunk az arany középutat az igényeink és a megengedhető költségek között.

A fenntartáshoz értelemszerűen hozzátartozik a rezsi és a közös költség is. Egy új építésű épületben ezek valószínűleg alacsonyabbak, azonban az ilyen típusú helyiségek ára, bérleti díja magasabb.

Gondolj magadra is!

Végül, de nem utolsó sorban gondolnunk kell magunkra is. Mennyit kell ingáznunk, kell-e költöznünk? Passzol a tevékenységünkhöz a kiszemelt helyiség, vagy sem? Ha nem, keressünk tovább!

Az imázs lényeges, ezért erre is figyelj!

De ez csak a “bemelegítés”. Ha a fent leírtaknak megfelelő üzletet, irodát találtál, még ezer más kritériumnak is meg kell annak felelnie.

  • Nem mindegy, hogy az utca melyik felén van a boltod.
  • Hol található az ajtó?
  • Átlátszó a bejárat vagy sem?
  • Van-e konkurencia a környéken?
  • Utcasarkon áll-e a bolt?
  • Van-e a lépcső a bejárat előtt?

Sokan talán nem is gondolnák, de a siker ezeken is múlik.

Ha kíváncsi vagy, hogy mi a helyes válasz a felsoroltakra, folytasd az olvasást itt! Ebben a VasiGazdaság bejegyzésben annak jártunk utána, miért mennek be többen az egyik üzletbe, mint a másik, annak ellenére, hogy ugyanott találhatók és hasonló termékeket árulnak. Kattints!

- Kereskedelem, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!