Így aknázd ki kisvállalkozóként a LinkedIn adta lehetőségeket

Egy tavalyi jelentés szerint 2018-ban 25,1 millió kis- és középvállalkozás működött az Európai Unión belül. Tény, hogy ez a szám nem kicsi, de az is elmondható, hogy ezen vállalkozásoknak csupán a fele marad életben az első 5 év után is.

Ha te is kisvállalkozást vezetsz, ne aggódj! Hiába a nagy szám és a rengeteg buktató útközben, mindig lehetünk jobbak és jobbak. Például úgy, ha kihasználjuk a LinkedIn nyújtotta előnyöket. De hogyan?

Optimalizáld a céges oldaladat a LinkedIn-en! Manapság létfontosságú, hogy egy vállalat rendelkezzen LinkedIn profillal. Kiváló szaktudással rendelkező munkatársakon túl számos potenciális ügyfelet is szerezhet rajta keresztül a céged. Töltsd ki a profilodat hiánytalanul, illetve időnként frissítsd is, hiszen mint minden felület, úgy ez is folyamatos változás alatt áll.

Népszerűsítsd az oldaladat! Ha kész vagy a profil létrehozásával, a következő lépés a megfelelő marketing. Reklámozd a céged új oldalát! Hírleveleidben és e-mail-jeidben propagáld az új profilt, küldd el a hozzá tartozó linket.

linkedin-vasigazdasag

Oszd meg rendszeresen a tartalmat! Nincs is lehangolóbb, mint egy halott közösségi oldal. A rendszeres frissítésnek köszönhetően a látogatók folyamatosan új és izgalmas tartalmakat kaphatnak.

Mutasd meg tartalomban is a tudásotokat! Ha szakember vagy a területen, írj bejegyzést a LinkedIn-re! Készítsd útmutatót és leírásokat a termékekre, szolgáltatásokra vonatkozóan.

Fókuszálj az értékesítésre! Sok olyan cég és személy lesz fent, akik érdekesek lehetnek számodra. Ez egy jó hely, hogy elkezd a kutatást még azelőtt, hogy megszólítanád őket. 

Legyen egy jó csapatod, akiket mutass meg LinkedIn-en keresztül is!

Használd a LinkedIn-t szabadúszók keresésére! Ha induló vállalkozásod van, és esetleg még nem engedhetitek meg magatoknak a teljes munkaidőben történő foglalkoztatást, úgy megfontolandó szabadúszót alkalmazni. Az ingyenes LinkedIn ProFinder segítségével könnyedén megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb szakembert.

Szorgalmas munkával és a fenti tippek megfogadásával nemcsak túl fogjátok élni az első 5 évet, de a legjobbak közé fogtok kerülni.

 

- marketing, munkaügy, networking, Online

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!