Így éld túl az ünnepeket, ha vállalkozó vagy

A karácsony közeledtével másra sem vágyunk jobban, mint hogy ezt a néhány napot a szeretteink körében, nyugalomban tölthessük. De hogyan érjük el, hogy az üzleti vállalkozásunk ne álljon mindennek az útjába? Hogy kerülhetjük el, hogy az ünnep ne az árajánlatok írásáról, vagy az e-mailjeink állandó nézegetéséről szóljon?

A legjobb megoldás, ha mindent befejezünk. Amennyiben nincs függőben lévő teendőnk, amin kényszeresen agyalunk kell, akkor már sokat tettünk a nyugodt ünnepekért. 

Igyekezzünk tehát mindent időben befejezni!

Tudassuk az ügyfelekkel, hogy nem leszünk elérhetőek! Természetes, hogy éven át a rendelkezésükre állunk. Szinte bármikor és rögtön kapcsolatba léphetnek velünk, viszont az ünnepek alatt nélkülünk kell megbirkózni az esetlegesen felmerülő problémákkal. Egy out-of office email nem nagy dolog, mégis sok hívástól kímél majd meg téged.

Men wearing blue sweater and eyeglasses talking on smart phone and writing notes

Persze jó, ha lesz vészterv is. Sok minden történhet ennyi nap alatt, tervezz a váratlan helyzetekre is. Gondold át, melyek azok a dolgok, melyek távollétedben akár másképp is elsülhetnek a tervezettnél.  

Kapcsold ki az eszközeidet!

Ezt amilyen könnyű kimondani, megtenni annál nehezebb Mégis muszáj lesz kikapcsolnod a telefonod, és minden más olyan eszközt, mellyel dolgozol. Ha nem akarsz zavaró tényezőt, akkor kapcsold ki teljesen a készüléket, de minimum az értesítéseket. De ha biztosra akarsz menni, akkora a legjobb az lesz, ha benn hagyod az irodában.

Tervezz következetesen, már jó előre!

A december a legtöbb vállalkozó számára egy különösen stresszes, és soha nem könnyű hirtelen, egyik napról a másikra abbahagyni a munkát. A kontraszt viszont nem lesz kicsi. Annak biztosítása érdekében, hogy ne csak ücsörögj és unatkozz a kanapén, fontos megtervezni ezeket a napokat is. Ez persze nem azt jelenti, hogy szigorú, óránkénti tervet kell készítenie, de valószínűleg jó ötlet lesz egy lazább ütemezés olyan tevékenységekkel, mint például a sütés-főzés, a barátok meglátogatása, kutyasétáltatás, vagy egy jó kis karácsonyi film megnézése.

Próbáld meg így “átvészelni” az ünnepeket!

Ezekkel tippekkel te karácsonyod is egy csodálatosan nyugodt időszak lehet.

- üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!