Így “éld túl” egy nyitott irodában

Menő dolog nyitott, egy légterű irodában dolgozni, csak nem mindig könnyű. Ilyenkor ugyanis kevesebb a személyes tér, és az inger is több, mint egy klasszikus irodában. Ezért nem árt tudatosan közelíteni a kérdéshez. Ha ugyanis tudjuk, mire kell figyelni az ilyen típusú munkavégzéskor, jóval kevesebb lesz a feszült helyzet. Már, ha meg tudjuk előzni a nézetkülönbségeket.

Ezt a leggyakrabban úgy teheted meg, hogy mielőtt olyan teendőnek állnál neki, ami másokat zavarhat, azt jelezd a többieknek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ez lehet egy hosszabb telefonhívás is. Szóval ha ilyenre készülsz, mérlegeld, hogy neked vagy a többieknek könnyebb-e alkalmazkodni. Ebben a konkrét esetben talán az a legegyszerűbb, ha te mész át egy másik helyiségbe telefonálni.

nyitott iroda

Előfordul az is, hogy másoknak a tiédtől eltérő a napi rutinja. Sokan szeretik, ha a reggelük nyugodtabb, ilyenkor át tudják nézni az e-mailjeiket, és tudnak előre tervezni. Hagyjuk őket ilyenkor nyugiban.

De nem mindig lehet megelőzni a konfliktust. Ha már feszült a helyzet, akkor az lehet a célravezető, ha megnevezzük a problémát. Törekedj professzionális légkörre, és ne legyél makacs! Derítsd ki, hogy mi történt, vagy mi nem! Mi az, amit elvárunk a másiktól, és mi az, amit nem. Lehetőleg időben tisztázzuk, hogy hogyan oldjuk meg a fennálló problémát, és mi legyen azzal a jövőben.

Ne az egyszerűbb megoldást válaszd!

Beszéld meg a kollégákkal, ha gond van, és ne hibáztass! A hibáztatás nem szól másról, mint a felelősség elhárításáról. Könnyű hibáztatni, mert ahhoz nem kell tennünk semmit.

Ha pedig valaki szóvá tesz valamit, azt ne vedd személyeskedésnek! Jó példa erre: ha valaki nem válaszol egyből az e-mailedre, nem biztos, hogy az neked szól. Nem tudhatod ugyanis, hogy más miért nem ír vissza. Ugyanez érvényes a személyes kapcsolatokra is. Legyél türelmes és megértő! Nem tudhatod, hogy egy-egy cselekedet mögött mi van a háttérben. Ha nem vagy toleráns, csak felesleges feszültség keletkezik az irodában.

Ami végeredményben árthat a produktivitásnak. Ezt ne hagyjuk!

 

- munkaügy, produktivitás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!