Így készülj fel 2020-ra

Nem is olyan sokára a naptárakban ismét ugrik egyet előre az évszám, bonthatjuk a pezsgőt, durroghatnak a tűzijátékok, azaz megállíthatatlanul itt az új év. Vitathatatlan, ezen a napon az önfeledt szórakozásé a főszerep.

Ennek ellenére az ünneplésen túl sokan ezt az időszakot arra használják fel, hogy egyfajta számvetést készítsenek az elmúlt évről, illetve meghatározzanak néhány követendő utat és célt a jövő esztendőre vonatkozóan.

Szóval, hogy teljesen ne hasaljunk el az év utolsó napján, jól tesszük, ha egy kicsit rákészülünk a következő évre.

Jó gyakorlat ilyenkor, ha kezdésképp reflektálunk az előző évre. Kérdezed meg magadtól, hogy mi volt, az, ami a leginkább hozzájárult a sikereidhez a tavalyi év során (jobban mondva, még idén), mivel buktál nagyot, kik azok, akik megérték az idődet, mire kell büszkének lenned, és úgy általánosságban: mit sikerült elérned.

Ha ez megvan, jöhet az ismétlés. Akkor fogsz tudni javítani valamin, ha pontosan felismered és kimondod, hogy mit sikerült elérni, illetve mit nem. Fontos, hogy tisztában légy azzal, hogy mit mulasztottál el, és hogy miben kell még fejlődnöd.

business-strategy-success-target-goals_1421-33

Senki sem tökéletes, mindannyian emberek vagyunk, és ezzel együtt járnak a kudarcok, a hibák, néha az önzőség, a kapzsiság és az elégedetlenség. 

Az új év időszaka arra is való, hogy felismerjük a hiányosságainkat. Tedd fel magadnak a kérdést: miben kell még fejlődnöd, kit bántottál meg, és hogyan lehetne azt helyrehozni, illetve, hogy ki és mi fontos igazán annyira, hogy érdemes legyen külön figyelmet szentelni rá 2020-ban?

Ez a megújulás ideje is, újulj meg te is! Ha megvan mi az, amit eddig nem sikerült megcsinálni, de szeretnéd, az igazán jó hír.

És ne feledkezz meg a jövőbeni célokról sem

Tervezd meg például, mi újat akarsz tanulni.  Kezdj az új évbe telve reménnyel és csodával, találd meg önmagad, hogy igazán az lehess, aki valójában lenni szeretnél.

- üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!