Így legyél rendezett álláskeresés közben is

Aki volt már álláskereső, az tudja, hogy egy új állás megszerzése nem kevés logisztikai feladatot igényel. Észben kell tartanod, hogy kihez jelentkezel, ki jelzett vissza, s ki nem, ütemezned kell az interjúkat, azokra fel is kell készülni, és így tovább.

Mindez a pozitív izgalom és izgatottság mellett bizony stresszt és feszültséget is jelent annak, aki épp benne van.

De miképp lehet megküzdeni ezzel a különös kihívással? Íme, néhány gyakorlati tanács.

Válaszd ki, és használd a számodra legmegfelelőbb nyomonkövetési rendszert. Lehet az bármi, de kell, hogy legyen benne megfelelő rendszer.

Például egy egyszerű táblázat, akár Excelben, vagy például Google Sheets-ben. Ebben mindent össze tudunk írni, a HR-es nevét, a kapcsolati adataid, az interjú dátumát, különböző jegyzeteket, a köszönő üzenetet, vagy az eredményt.

Emellett hozzáadhatsz egy másik fület is, amire minden mást is fel lehet írni, mint például azokat a hasznos személyeket, akik segíthetnek bejutni az adott helyre.

Confident owner of cafe interviewing young specialist

Használhatjuk minderre természetesen a saját, kedvenc projekt kezelő eszközünket, mint az Asana, vagy a Trello. Ez mind jó arra, hogy a toppon legyünk, és ne szalasszunk el semmi fontosat.

A rendszerezés során fontos, hogy a fájljaink mind meglegyenek az e-mail sablonokkal egyetemben. Kell egy megfelelően szerkesztett, megfelelő tartalmú CV, motivációs és ajánlólevél (ha van). Fontos, hogy ezek mindig kéznél legyenek, illetve hogy mindig frissek legyenek. Tárold ezeket a felhőben (akár a Google Drive-ban), hogy bármikor hozzáférhess akár a telefonodról. 

Nem árt rendet tartani az e-mail fiókodban sem. Ha állást keresel, számtalan levelet fogsz kapni, amelyek felett könnyen elveszítheted a kontrollt, igy akár egy-egy el is keveredhet. Hozz létre különböző mappákat, címkéket az egyes e-mail típusoknak, a vállalatoknak, a különböző pozícióknak.

A fenti beállítások az elején igényelnek ugyan némi erőfeszítést, de végül rengeteg időt, energiát és gondot takaríthatunk meg vele, igy mindenképp megéri a ráfordítás.

 

- HR, munka, Vasinők.hu

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!