Így lehet a céged honlapja az első a Google találatai között

Megmutatjuk, mit kell tenned ahhoz, hogy a vállalkozásod weboldala a Google-ban az elsők között legyen.

A legtöbb, honlappal rendelkező vállalkozó hallott már arról, hogy mennyire fontos a helyezés a Google találati listáján. Tudják, ha az elsők között vagyunk, akkor nagyobb az esélyünk arra, hogy a mi honlapunkra kattintsanak. Azaz a mi termékünket, szolgáltatásunkat vásárolják meg.

Arról is sokan hallottak már, hogy a népszerű kulcsszavakra igencsak nehéz az első helyen lenni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, kitartó keresőoptimalizáló munkára van szükség. Többen bele is kezdenek ebbe, de látva az eredménytelenséget, hamar feladják. Pedig a sokak által beírt keresőszavakra csak hosszú munka árán lehetünk az elsők. Így a kitartás és a szakértelem elengedhetetlen.

De nem csak a népszerű kulcsszavak hozhatnak eredményt

Gondoljuk végig, mire keresnek a felhasználók a Google-ban, ami kapcsolódik a mi szolgáltatásunkhoz. Nézzük meg, hány variáció lehetséges. Rengeteg olyan, úgynevezett “long tail” kulcsszó létezik, ami szintén értékes forgalmat hozhat az oldalunkra. Igaz, ezekre kevesebben keresnek, viszont a sok kicsi sokra megy – ezt is mondhatnánk. Sok “long tail” kulcsszavas bejegyzés sok látogatót hozhat.

Nézzünk egy példát!

Lehet, hogy a “szállás Szombathely” kulcsszó reménytelen választásnak tűnik, de amellett, hogy ezt a kifejezésünket erősítjük, a “határ menti biciklitúra” szóösszetételre is koncentrálhatunk. Ez ugyan szorosan nem kapcsolódik a szállás szolgáltatáshoz, de mégis fontos kapcsolat lehet a kettő között. Aki több napos túrát szervez, valószínűleg szállást is keres.

Azért a fő kulcsszavunkat is folyamatosan kell erősíteni, hogy mindig előrébb kerüljön a keresőkben! Hogyan? Kérj szakértői tanácsot!

De ahhoz, hogy ezek eredményt hozzanak, folyamatosan kell építenünk a tartalmat, blogot kell vezetni. Ez pedig sok munka, emiatt erre a legtöbb vállalkozás már tartalomépítő, tartalom marketinggel foglalkozó, SEO-s céget kér fel. Mivel ez folyamatos munkát igényel, ezért nehéz házon belül megoldani.

Ha kérdésed van a témában, Vas megyei vállalkozóként kérj ingyenes tanácsot Szombathelyen. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában erre kínálkozik lehetőség! Válassz témát itt, és felvesszük veled a kapcsolatot.

Milyen témában lenne szükséged tanácsra?

 

- marketing, Online

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!