Így maradj motivált, ha kicsit “nehezebben megy a szekér”

Egy vállalkozás indítása, működtetés nem könnyű dolog, rengeteg stresszel és extra munkával jár, ami olykor a motiváció csökkenéséhez vezethet. Legalábbis akkor, ha nem tudjuk, hogyan maradhat meg a lelkesedés.

Először is tiszta, megfogható, világos célok kellenek. És tudatosítanunk kell magunkban: attól még, hogy “utazunk a flow-n”, lehetnek problémák. Szóval ne várjuk azt, hogy minden gördülékenyen menjen. Inkább tegyük az alábbiakat:

 

  • Szánj időt magadra is! A saját vállalkozásod építésében könnyű elveszni. Hosszú munkaórák, munka a hétvégén, a munkaidőnek sosincs vége… Ismerős. Ez rövid időn belül általában bizonyos fokú kiégéshez vezethet. Ezt elkerülendő szánj időt magadra is, ilyenkor tedd félre a munkát! De tényleg! Nem attól leszel sikeres, hogy sokat dolgozol, hanem attól, ha okosan végzed a feladatokat. Ehhez tippek itt.

 

  • Építsd a kapcsolataidat! Emberként szükségünk van a társasági kapcsolatokra. Az üzleted építése során ez valószínűleg nem lesz nagy gond. Törekedj arra, hogy megfelelő kapcsolatokat alakíts ki! Lehet ebben partner az ügyfél vagy a hozzád hasonló vállalkozó. A lényeg, hogy a másokkal épített kapcsolatból is tudj inspirációt, motivációt nyerni. A networkinghez tippek itt.

 

  • Keresd meg azt, ami egyből inspirál! Mindenkit más és más hajt. Keresd meg, mi az, amivel egyből tudod magad motiválni. Ez lehet egy könyv, egy videó, egy podcast, bármi. Sőt, akár egy mentort is választhatsz magadnak. Olvasnál erről? Klikk!

 

  • A küldetésed legyen nagyobb, mint az üzlet! Építs olyan üzletet, ami pozitív hatással van a környezetére, az ott élő emberekre. Így az nem csak egy hivatás, hanem szenvedély és valami több is lehet. A társadalmi, közösségi cél és az oda vezető út során kapott visszajelzések motiválni fognak. Az üzletednek legyen mindig egy közösséget, társadalmat segítő célja is! Ne csak a saját érdekeidet szolgálja. Ez akkor is lehetséges, ha kis céget működtetsz. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Akár az is működhet, ha a nonprofit szervezeteknek kedvezményt adsz.

 

Szóval: világos célok kellenek. Szánj időt a pihenésre, inspirálódj mások tanításaiból, sikereiből. Építs kapcsolatokat és legyen társadalmi haszna is annak, amit csinálsz.

 

Mindent bele! Maradj motivált!

 

- munkaügy, produktivitás, üzleti célok, vállalkozás indítás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!