Íme, néhány briliáns ötlet, hogyan lehetsz vállalkozóként profi kapcsolatépítő

Nem mindenkinek megy könnyen a kapcsolatépítés, viszont azért, hogy sikeres vállalkozó lehess, érdemes volna elsajátítani ezt a skillt. Jó kapcsolatokra ugyanis igencsak szükség van a növekedéshez.

Általános hiba, amit a legtöbb ember elkövet, hogy a hálózatépítést értékesítésre használja. Természetesen a hálózatépítés legfőbb célja ez, de nem közvetlenül. A cél, hogy kapcsolatba lépj azokkal az emberekkel, akik segíthetnek az adott cél elérésében. A hálózatépítés tehát minden esetben adással kezdődik.

Persze a kapcsolatépítés nem mindenkinek a kedvenc elfoglaltsága, de szerencsére léteznek “fájdalommentes” és jól bevált módszerek a kapcsolatteremtésre.

Az alábbiakban ezek közül szemezgettünk neked néhányat.

Érkezz korán az eseményekre!

Ha a tömegben való sétálgatás vagy egy csoportba való beilleszkedés elsőre nehezen megy, akkor ezt a módszert érdemes alkalmazni. Egy rendezvényen az a néhány ember, aki korán érkezett, örül annak, hogy van kivel beszélgetni. Így pedig igazán könnyen lehet kapcsolatot építeni.

Adj személyes infókat magadról!

Sokkal könnyebben megy a társalgás, ha úgy érzed, mintha egy baráttal beszélgetnél. Nagy valószínűséggel ezt a kezdeményezésedet a beszélgetőpartner is viszonozni fogja. 

Állj fel!

Amy Cuddy harvardi pszichológus, TED Talk előadó szerint úgy válhatsz magabiztos hálózatépítővé, ha ezt a testbeszéddel is jelzed. Állj fel, határozottan fogj kezet, és nézz a másik szemébe. Persze tartsd a határokat, és ne vidd túlzásba ezeket!

Légy hiteles!

Az emberek olyanokkal kötnek szívesen üzletet, akikben megbíznak. Ennek pedig a legjobb módja az, hogy őszinte vagy, és önmagadat adod. 

Ismerd meg, mit szeret igazán a beszélgetőtárs!

Úgy tudsz másokat könnyen megnyerni, ha nekik kedves dolgokról beszélgetsz velük. 

Viselkedj úgy, mint aki beszélgetni akar!

Amikor egyedül vagyunk egy rendezvényen, alapreakciónk lehet, hogy a telefonunkba mélyedünk vagy eszünk, iszunk. A Wall Street Journal szerint ezzel viszont negatív jeleket küldünk, és nagyban megnehezítjük a kapcsolatépítést.

Ne felejtsd el a köszönetet mondani!

A Harvard Law School szerint a valakivel folytatott beszélgetés vége csak az üzlet kezdetét jelenti. Például kiváló módja lehet a kapcsolattartásnak és a hosszú távú kapcsolat kiépítésének egy kézírásos köszönőlevél.

 

- marketing, munkaügy, networking

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!