Interneten kereskedsz? Ezeket az irányokat talán érdemes megfontolni

Elég részletes e-kereskedelmi körképet készített az E-net Internetkutató. Nagyon sok, az interneten kereskedő vállalkozásoknak szóló fontos adatot közöltek. Például, hogy milyen egy jellegzetes online vásárló, ki miért vásárol online és melyik a leginkább jól menő e-kereskedelmi szektor. És persze bevált marketingeszközökről is közöltek néhány adatot.

De kezdjük az elején! A kutatásból kiderül, hogy a vásárlók 51 százaléka nő, 44 százaléka házas és 47 százalék nagyvárosi. A többség fiatal, vagyis a 18-39 éves korosztályból kerül ki és legalább gimnáziumot végzett (47 százalék).

Miért vásárolnak online? A megkérdezettek fele a kedvező ár miatt, 48 százalék a házhozszállítás, 45 százalék az árösszehasonlítás, 34 százalék pedig a gyorsaság miatt. 40 százaléknak a nagy választék is fontos.

A netes vásárlók 11 százaléka a Nyugat-Dunántúlon él. Ehhez a számhoz közeli egyébként a többi régiós szám is. Kivéve a főváros környékét. Közép-Magyarországon 36 százalékos az interneten vásárlók aránya.

A top5 netes kereskedésben érintett ágazat a számítástechnika, a szórakoztató elektronika, a lakásfelszerelés, a játék és ajándék, valamint a ruházat.

 

webáruház vásárlás

 

A bevetett marketingeszközökkel kapcsolatban kiderült, hogy a közösségi oldalon való jelenlét a leginkább használt eszköz a kereskedők körében (80 százalék). Ennek a hatékonyságát egy 1-től 5-ig terjedő skálán 2,9-re értékelik. Keresőoptimalizálást 78 százalék végez az oldalán, aminek a hatékonysága 4,2 százalék. Ami egyébként az összes alkalmazott online marketing eszköz közül a legeredményesebbnek tekintett mód. Fizetett Google, Facebook hirdetéseket az e-kereskedők 72 százaléka használ, az elégedettség itt 4-es. Hírlevelet 70 százalékuk küld, amivel 3,6-os szinten elégedettek.
Bannerhirdetést a netes kereskedők kevesebb mint fele használ, kuponokat, videó megosztón indított videós reklámokat és nyomtatott sajtóhirdetéseket ennél is kevesebben. A legkevésbé alkalmazott marketing megoldások az affiliate partner bevonása, a televíziós és rádiós hirdetés.

Kiderül az is, melyik marketingeszközök váltak be leginkább…

Közzétette: VasiGazdaság – 2016. január 7.

Ha észrevételed van a témával kapcsolatban, oszd meg velünk itt!

- eladás, informatika, Kereskedelem, marketing, Online, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!