Itt az ideje bevezetni a digitális fizetési lehetőségeket a boltodban és a webshopodban is

Hazánk Európa élmezőnyében helyezkedik el a bolti, egyérintéses bankkártyás fizetések terén – legalábbis vásárlói oldalról nézve. A magyarok 82 százaléka már így egyenlíti ki a számlát – derült ki a Mastercard egy nemrég készült felmérésből. Vagyis az a vállalkozó, aki erre nem készült fel, nagy hátrányban van. De hasonló a helyzet az internetes vásárlásokkal is. A készpénzmentes gazdaság térnyerése ezen a területen is rendkívül erőteljes.

Ugyancsak a Mastercard közölte, hogy az online kereskedelem fejlődése sok területen változásra ösztönöz. Az eNET internetkutató cég felmérése szerint ugyanis a bankkártyás fizetést a vásárlók 46 százaléka preferálná az online vásárlásai során, míg a netes áruházaknak csak 33 százaléka teszi ezt lehetővé.

Van tehát hova és miért fejlődni.

És ezt egy másik eNET felmérés is alátámasztja. Miszerint: tavaly az első három negyedévben 100 milliárddal volt nagyobb az online fizetések forgalma (363 milliárd forint), mint az azt megelőző év azonos időszakában (264 milliárd forint). Ez óriási összeg egy év alatt. Ráadásul itt nincs megállás. A szakértők szerint a hazai online fizetési piac néhány év alatt elérheti akár az 1000 milliárd forintos forgalmat is.

Nem árt tehát az online fizetések terén is fejleszteni a vállalkozásoknak. Erre próbálták meg felhívni a figyelmet az OTP Bank szakemberei egy, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában nemrég megtartott eseményén. Itt egyebek mellett a bankkártya elfogadás fontosságát hangsúlyozták, illetve digitális üzleti szolgáltatásaikon keresztül próbálták meg bemutatni, hogy vállalkozóként miért olyan fontos fejleszteni a fizetési megoldások bevezetése terén is. Az előadók szóltak az OTP bankkártya elfogadó rendszeréről, a bank eBiz, digitális számlázó programjáról és a SimplePay-ről is, ami a webshopok vásárlóinak teszi lehetővé a bankkártyás fizetést.

OTP-BANK-VMKIK

És, hogy miért pont az OTP-t válasszuk, ha bővítenénk a vállalkozásunknál a fizetési lehetőségeket? Ezt személyesen Kiss Lászlótól, a bank senior managerétől kérdeztük meg. Íme, a videó. 

- VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!