Jelek, amikből tudhatod, itt az idő új állás után nézni

Munkavállalóként szeretünk olyan körülmények között dolgozni, amik ösztönöznek minket. Motiváció nélkül bizony nehezen telnek a munkanapok, egy idő után pedig eljutunk oda, hogy már ellenérzéssel gondolunk arra, amit csinálunk.

Okosan tesszük, ha nem várjuk meg ezt a pillanatot, inkább figyelve a jelekre, még időben munkahelyet váltunk.

De, hogy mik is ezek a jelek pontosan? 

  1. Nem egészen vagy egy hullámhosszon a csapattal vagy a főnökkel

Ha a kollégák inkább csak visszatartanak a fejlődésben, mintsem motiválnak téged, érdemes lépni. Tudd, jó csapat nélkül nincs egyéni siker sem.

  1. Utálod, amit csinálsz

Ez a jel egészen nyilvánvaló lehet, sokan mégis észre sem veszik, hogy ez a gond. Ha a szakmai célok nem passzolnak az elvégzett munkához, az nem jó jel. Ilyenkor fontos a váltás, hiszen ha csak halogatjuk azt, később úgy érezzük majd, hogy olyan dologba fektettünk energiát, amit nem is élveztünk.

  1. A fizikai vagy mentálisan biztonság hiánya

Mindannyian fizetésből élünk, ez viszont nem azt jelenti, hogy mindent el kell viselnünk. Te se tedd!

  1. A célok nincsenek összhangban veled

Ha nap mint nap olyan dologba fekteted az energiáidat, amik nem is igazán érdekelnek tégedet, akkor ideje olyat keresni, ami egyezik a te céljaiddal. Egy tanulmány szerint ugyanis, ha az alkalmazottak nem önazonosnak a munkájukban, úgy mentálisan 31 százalékkal csökken a biztonságérzetük. Ha te is hasonlót érzel, váltani kell.  

  1. Nem érzed magadat értékesnek, nem ismerik el a munkádat

Az átfogó kutatások azt mutatják, hogy a munkavállalók mindennél jobban vágynak az elismerésre. Jobban, mint az előléptetésre, a pénzre vagy az autonómiára. Ha nem érzed magadat megbecsültnek, lehet, hogy érdemes továbblépni. 

 

Ezek után a kérdés már csak az, hogy ha felismerjük a fenti jeleket, miért nem váltunk.

 

új_állás

 

A válasz egyszerű: az emberek többsége kényelmes. Márpedig a kényelem az, ami a karrierben a legnagyobb kárt tudja okozni. Ilyenkor záporoznak a hasonló kérdések: Miért éppen most változtassak? Miért lépjek ki a kényelmi zónámból?

Ezek fontos kérdések, de mind ugyanahhoz a helyzethez vezetnek – a stagnáláshoz. Álló helyzetből viszont sikereket sem lehet elérni.

 

- HR, munkaügy, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!