Jelenleg ezek a pályázatok érhetők el a vállalkozások számára

Jelenleg 12 GINOP-os pályázat érhető el a vállalkozások számára. Körbenéztünk kicsit a Széchenyi2020.hu-n, hogy mi változott a legutóbbi összefoglalónk óta. Nem sok, de azért nem árt frissíteni kicsit az információkat.

Szóval GINOP pályázatból 12 található a rendszerben, de a vállalkozások számára elérhető kiírások száma 48. Viszont ezek nagy része nagyon speciális területeken tevékenykedő cégeknek szól. A kibervédelemtől kezdve a hulladékképződés megelőzésével kapcsolatos szemléletformáláson át az akvakultúrával foglalkozó vállalkozásokig sokféle cég érintett. De a többségnek ezek a pályázaton nem különösebben érdekesek.

A nagyobb körnek szóló pályázatokat a GINOP kiírások között kell keresni.

Úgy, mint a vállalatok K+F+I tevékenységét támogató kombinált hiteltermék pályázatot. Itt a támogatás mértéke 40 százalék.

De említhetnénk a vállalatok komplex infokommunikációs fejlesztését segítő kiírást is. Ez is népszerű. Talán mert vissza nem térítendő támogatásról van szó, és mert 40 százalékot az unió finanszíroz.

Részben szintén vissza nem térítendő a “Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című pályázat is. Ez szintén keresett az ipari vállalatok körében. Ahol üzem működik, ott nagy segítség lehet ez a “rezsicsökkentő” pályázat.

Ugyanakkor nem csak a meglévő vállalkozások kaphatnak támogatást, hanem azok is, akik munkanélküliként kezdenének valami újba. A 100 százalékos támogatású GINOP pályázat kiírása itt érhető el.

A pályakezdőknek szóló, az előbbihez nagyon hasonló, a vállalkozóvá válást támogató pályázaté pedig itt. Ez jövő év január 7-éig adható be – erre érdemes figyelni. Meg arra is, hogy a támogatás elnyeréséhez 10 százalék önerőre azért szükség lesz. Ez a pályázat az indulási költségeket támogatja. De van egy másik, szintén a fiatalok vállalkozóvá válását segítő kiírás is. Az itt elnyerhető keret – legfeljebb 5 millió forint -, már sokkal több mindenre fordítható. A támogatás 100 százalékos.

Nagy népszerűségnek örvendő pályázat a GINOP, gyakornokok alkalmazását segítő programja is. A 2020-ig elérhető pályázat 100 százalékos támogatást nyújt.  Ahogy a rugalmas és családbarát foglalkoztatás megteremtését segítő pályázat is. Ez utóbbi viszont már csak 2018. november végéig érhető el.

Aztán sokakat érinthet a munkahelyi képzések megvalósítását 100 százalékban támogató GINOP pályázat is. A Széchenyi2020.hu oldalon külön kiírást találni a nagyvállalatoknak, illetve a mikro, kis- és középvállalatoknak. Előbbi itt, utóbbi itt érhető el

A GINOP pályázatok között találtunk egy olyat is, ami a vállalkozások – akár a legkisebbek – versenyképességének növelését teszi lehetővé. Igaz, ez egy visszatérítendő hitel típusú pályázat, de legalább 100 százalékban finanszírozott. Ezért a forrásért az év végéig lehet indulni. 

Nagyjából ennyi nyitott GINOP pályázat érhető el jelenleg. Érdemes ezeket átböngészni, egy kicsit előrelépni a vállalkozásunknak.

 

- Pályázatok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!