Kinek ne jönne jól a főállás mellett egy kis passzív jövedelem?

Ki ne vágyna arra, hogy a fizetése kiegészítéseként rendszeres passzív jövedelemre tegyen szert? Az meg aztán végképp nyerő dolog lenne, ha a teljes bevételünk a passzív munkából jönne. Lehetséges ez?

Teljesen passzív jövedelem nem létezik. Viszont olyan modell igen, amihez nem kell nagy anyagi tőkét befektetni.

A passzív jövedelemről a legtöbbeknek az ingatlan bérbeadás jut az eszükbe, vagy a tőzsdei papírokkal való kereskedés. De nem csak ez a két megoldás hozhat akkor is pénzt a konyhára, ha mi éppen alszunk. Több olyan pénzszerzési stratégia is létezik, amihez komoly önerőre sincs szükség. Legalábbis anyagi értelemben.

Mi az, amihez nem kell jelentős pénzügyi befektetés?

Azok a jövedelemszerző megoldások, amikben a pénz szellemi tőkével helyettesíthető.

passziv_jovedelem

Vagyis ha egy bizonyos terület szakértője vagy, máris indíthatsz egy passzív jövedelmet hozó online mellékprojektet. Írj e-bookot, kezdj el blogolni és építs közösségi csatornát! De nagyon fontos, hogy ne a pénz motiváljon ebben, hanem a segítés. Hiszen először el kell nyerni az érdeklődők bizalmát, akiktől aztán később jöhet a bevétel.

Persze nem leszel gazdag egyik napról a másikra, de lesz esélyed arra, hogy napi egy-két órás munkával többet keress, mint egy teljes munkaidős főállásban.

De hogyan?

Úgy, hogy eladod a tudásodat.

De addig, amíg pénzhez jutsz, türelemre és egy meghatározott célra lesz szükséged. Tudnod kell, miben vagy jó és milyen kérdésekre várnak választ a potenciális ügyfeleid. És persze ki kell találnod, hogy mi lesz az a bizonyos termék. Olyan témát ne válassz, ami csak azért szimpatikus, mert jövedelmezőnek tűnik. Az pedig ne riasszon el, ha más is van a piacon. Inkább erősítsen meg abban, hogy van létjogosultsága az ötletednek.

Írj mondjuk oktató anyagot arról, hogyan lehet kutyát nevelni vagy kerti növényeket gondozni. Ez két olyan téma, ami mindig is érdekelni fogja az embereket. Ráadásul ma már többnyire a könyvek helyett az interneten tájékozódunk ezekről.

Vagyis ha valamiben jó vagy, kezdj el írni a tapasztalatokról, készíts videókat, menedzselj közösségi csatornát és küldj hírlevelet! Építs a tudásoddal követői bázist. Az idők során felmerülő felhasználói kérdésekből pedig tudni fogod, mire kíváncsi a célcsoportod. Így kiderül az is, miről kell szólnia a letölthető e-bookodnak, vagy mit kell tudni a fizetős alkalmazásodnak.

Innentől pedig tényleg csak termeli a bevételt a projekt.

A nagyok azt mondják: ha csak 1000 ember fizet 100 dollárt évente, az évente 100 ezer dollár (80 millió forint). Ez jól hangzik, de azért Magyarország korlátaival tisztában kell lenni. Vagyis alacsonyabb összeggel és kevesebb felhasználóval, vásárlóval kell számolnod. De egy biztos: ha ügyes vagy, annyi legalább összejön, mintha egy lakást adnál ki havonta. Ha pedig angol nyelven kommunikálsz, még többet is kereshetsz. Bár így a versenytárs is több lesz. Érdemes ezt mérlegelni.

Egy biztos: az új kor egyik hatékony passzív jövedelemszerző módszere a tudás online átadása. Hidd el, az Y- és a Z-generáció tagjai hajlandóak fizetni az információért! Nézd csak meg az Udemy-t! Ha nekik megy nagyban, neked miért ne menne kicsiben.

Próbáld meg! Az online marketinghez találsz segítséget a blogunkban.

És még egy-két passzív jövedelemtermelő megoldás:

  • Add el a fotóidat stock oldalakon!
  • Legyél előadó a Udemy-n!
  • Helyezz el afiliaty hirdetéseket, linkeket a blogodban!
  • Legyél influencer, és jeleníts meg szponzorált termékeket a fotóidon, videóidban!

- marketing, munkaügy, Online, Pénzügy, üzleti célok, üzletszerzés, vállalkozás indítás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!