A legtöbb dolgozó nyaralás alatt is dolgozik

 

Ha nyár, akkor nyaralás, és hát ki várná jobban a gyerekek után a vakációt, mint az a sok munkavállaló, aki kénytelen éven át hosszú órákat túlórázni egy fülledt irodában.

 A LinkedIn adataiból azonban kiderül, hogy az irodától elszakadni nem is olyan egyszerű dolog.

A dolgozók nem jutnak hozzá igazi kikapcsolódás élményéhez, ugyanis a legtöbbjük legalább egy sürgős e-mailt biztosan kap a vakációja során. 59 százalékuk elismerten foglalkozik munkahelyi dolgokkal akkor is, ha nyaral.

Az ezredforduló szülöttei, azaz a Z generáció az, aki leginkább aktív nyaraláskor: 86 százalékuk dolgozik az irodán kívül is.

 A vizsgálatok úgy találták, hogy van némi összefüggés a jövedelem és az irodán kívüli munka között. Ugyanis jobbára azok érhetőek el ilyenkor is, akiknek a fizetésük magasabb az átlagnál.

photo-1555421251-8aeb05f72e78

Sokan vannak, akiket a félelem motivál, azaz attól tartanak, hogy ha nem válaszolnak időben, és nem segítenek, akkor annak következményei lesznek, ami akár egzisztenciális veszteséggel is járhat.

Továbbá az sem pozitív, hogy számos esetben a saját kollégák keresik őket, 73 százalékuk ismerte el, hogy már írt rá nyaraló kollégára munkaügyben.

 Ez viszont nagyon nem jó így, hisz ilyen körülmények között nem tud elszakadni, az agy nem képes rendesen kikapcsolni, elengedni a napi problémákat. Így az is előfordulhat, hogy fáradtabban tér majd haza a nyaralásáról, hisz a távollét miatti aggodalom csak fokozza benne a stresszt, ami így hozzáadódik az éven át gyűjtögetett egyéb feszültséghez.

Itt kell megemlíteni a kiégést is, mint egy valós, és igencsak fenyegető problémát. A kiégés veszélye leginkább a munkahelyhez köthető jelenség. Ha nem pihenünk eleget, és megfelelő minőségben, akkor annak egy idő után szinte biztosan mentális és fizikai jelei lesznek. Egy nem kipihent dolgozó pedig hosszútávon mindenkinek árt.

photo-1552404777-2db2c7943e09-2

Kollegális viszonyai megromlanak, motiválatlan lesz a munkájában, ami nagyon hamar ki is ütközik majd. Emiatt pedig nagy valószínűséggel kerül majd összetűzésbe a főnökével. Viszont az igazi, nagy vesztese, de inkább áldozata ennek, maga az érintett munkavállaló. Az állandó, le nem vezetett stressz beláthatatlan fizikai tünetekben manifesztálódhat.

 Munkáltatóként tehát ebben nagy a felelősség. Pontos szabályokat kell bevezetni a szabadság alatti munkavégzés tekintetében.

Tudatni kell a dolgozókkal, hogy ez az időszak most nem erről szól, és hogy egyáltalán nem fontos ilyenkor elérhetőnek lenni.

Ha mégis halasztást nem tűrő probléma adódik, akkor azzal minden nap egy előre kijelölt időszakban lehessen megkeresni az épp vakációzó kollégát.

 

- munkaügy, produktivitás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!