Ma már az asztalosoknak is kell ismerni a legmodernebb konyhai gépeket

Az egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola vendége volt ma a szombathelyi NYPAN Kft., ahonnan Urvald Attila szakmai vezető érkezett a 7. osztályos tanulókhoz, hogy bemutassa a céget és az asztalos szakmák rejtelmeit. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében pályaorientációs tevékenység keretében jó alkalom adódott arra, hogy a vas megyei általános iskolások megismerjék a szakmákat és a munkaerőpiacon már megszerzett elméleti és gyakorlati tudás átadásra kerüljön az általános iskoláknak, segítve ezzel a szakmák megismerését. 

right_professioninterreg-300x93
Az iskolától 33 hetedikes tanuló vett részt, az iskola épületében megtartott bemutatón. Az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola 147 diák és 14 pedagógus innovatív közössége. A minőségi oktatás mellett ráirányítják a gyerekek tanulók figyelmét saját és a környezet értékeire is. A színes programok között megtalálhatóak a környezetvédelmi, az egészségfejlesztési, a sport- és szabadidős tevékenységek. Kiemelt szerepet kap iskolánkban az élményszerű tanulás, készség és kézügyesség fejlesztő szakkörök, környezet és klímavédelmi programok, táborok és kirándulások.

2. elektr. sajtócikk_2019.06.07. Egyházasrádóc

A bemutatkozó cég kamarai tagsággal rendelkezik. A NYPAN Kft. faipari és lapszabászati termékek megmunkálásával és kereskedelmével foglalkozik, amelyek bútoripari alkatrészeként épülnek be. 

A cég tevékenységei:

  • Lapszabászat
  • Élzárás
  • CNC megmunkálás
  • Fűrészáru, tömbösített áru megmunkálás

A NYPAN Kft. az 1998-as alapítás óta a folyamatosan bővülő kínálatával Vas megye meghatározó asztalosipari alapanyag és bútorkellék forgalmazója. A vállalkozás nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésre, legyen szó akár új termékekről, akár új technológiákról. A lapszabász üzem technológiai hátterét folyamatosan fejlesztik, a modern táblafelosztó lapszabász fűrészek és CNC berendezések két műszakban dolgoznak. Ugyanakkor tudják, hogy a sikereik kulcsa legfőképpen munkatársainkban rejlik.

A NYPAN Kft. elsősorban a szombathelyi telephelyre keres faipari gépkezelői munkakörbe tanulókat, asztalos vagy faipari gépkezelő szakmunkás képzettségekkel. A főbb tevékenységek, lapszabász fűrészgép, élzárógép kezelése. Az állások betöltéséhez előnyt jelent az asztalos vagy faipari végzettség, hasonló munkakörben szerzett tapasztalat, targoncavezetői képesítés vagy számítógépes ismeret, német vagy angol nyelvtudás és nemzetközi karrierfejlesztés. Széles körben kínálnak karrierlehetőségeket technikai, digitális és értékesítési területen is.

A tevékenység az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 RIGHT PROFESSION 2. elnevezésű, SIHU54 projektszámot viselő projekt keretében valósult meg.

- Egyéb

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!