Mi az a 10/10/10 szabály? – Hogyan segít ez az egyszerű módszer jó döntéseket hozni mondjuk Warre Buffet-nek?

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz igazán jó döntéseket hozni, talán a 10/10/10 szabály segíthet. Legyen szó üzleti döntésről vagy magánéleti kérdésről, a technika segít a probléma objektív megítélésben. A módszert egyébként a sokak által ismert dollármilliárdos, Warren Buffet is alkalmazza. Mutatjuk, miről szól a szabály.

Leginkább arról, hogy mit várhatunk a döntéstől rövid, közép és hosszú távon. Egészen pontosan: mit hoz számunkra tíz perc múlva a döntés, mit várhatunk 10 hónapon belül és 10 év múlva.

kézfogás-vas megye

A szabályt azért célszerű lefuttatni magunkban minden komolyabb döntés előtt, mert az agy általában a rövidtávú öröm felé hajlik. Elnyomva ezzel a hosszútávú hatásokat. Ez utóbbiakat sokan nem vizsgálják, és ezért hoznak rossz döntéseket. Illetve sokan hagyják azt is, hogy a múltbeli élmények, a jelenlegi környezet befolyásolják őket a döntésükkor. Ezeket el kell felejteni, csak a 10/10/10 szabályra és a jövőre kell koncentrálni. Így lesz objektív a döntés.

 

Warran Buffetnek ez bevállt. Miért ne működne nálad is?

 

- eladás, munkaügy, Pénzügy, üzleti célok, üzletszerzés, vállalkozás indítás, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!