Mi vonzó manapság egy munkavállaló számára?

A Kelly Services nyáron publikált felmérésből kiderül, hogy egyesek új ismeretekért cserébe hajlandók lennének feladni a magasabb fizetést és az előléptetést is. Magyarországon a válaszadók 51 százaléka tenne így.

De az új ismeretek megszerzésének lehetősége mellett szívesen váltanának akkor is, ha a kiszemelt munkáltatónál jobb lenne a munka és a magánélet egyensúlya. Vonzó továbbá a rugalmas munkarend és a társadalmilag tudatosabb munkavégzés lehetősége is.

A munkavállalók szempontjából fontos a cégről alkotott kép is. Ezt már Pataki Géza, a Kelly Services Hungary cégvezetője modta. A szakértő figyelmeztet: “A vállalatoknak el kell gondolkodniuk azon, hogy milyen kompromisszumokkal válhatnak vonzó munkáltatóvá dolgozóik körében. A vállalat kompenzációs és juttatási programjainak versenyképessége rendkívül fontos, ám a munkaerő megtartásához emellett esélyt kell biztosítani a dolgozók számára a munka és a magánélet közötti egyensúly javítására, rugalmas munkafeltételeket kell kínálnia számukra, és egyértelműen fel kell vázolni az előttük álló továbbképzési és fejlődési lehetőségeket.”

Globális vagy helyi cég?

A nemzetközi felmérésből egyébként kiderült, hogy az európai munkavállalók 44 százaléka szívesebben dolgozna valamilyen globális vállalatnál. Országos, régiós céget csupán 21 százalék választana. Magyarországon a megkérdezettek 45 százaléka globális vállalatnál helyezkedne el legszívesebben.

A választáskor a vállalatok mérete is meghatározó

A kisvállalkozásokat csupán 12 százalék választaná, a közepeseket 37 százalék. Nagyvállalathoz 21 százalék menne szívesen dolgozni – legalábbis Magyarországon.

De mi számít még vonzónak a munkavállalók számára?

A Kelly Services szakértői szerint a munkavállalók határozottan előnyben részesítik a már „bizonyított”, vagyis jelentős múlttal és eredményekkel rendelkező vállalatokat, és nem szívesen csatlakoznának kezdő, startup cégekhez vagy mikrovállalkozásokhoz.

Ami a vezetési stílust illeti, a dolgozók láthatóan az együttműködésre, innovációra és kreativitásra épülő vállalati kultúrát kedvelik, és egyáltalán nem vonzóak számukra az olyan vállalatok, ahol felfokozott versenyszellem uralkodik jelentős elérhető eredményekkel, ám szintén komoly kockázatokkal – fogalmaznak.

Költöznének-e a magyar dolgozók?

Úgy tűnik, igen. A hazai válaszadók 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egy jobb pozíció reményében váltana lakhelyet is.


A legalkalmasabb dolgozót keresed? Segítünk. Hirdesd ingyenesen az állásajánlataidat a VasiGazdaság oldalán! Töltsd fel a hirdetésedet itt!

Netán munkavállaló vagy? Várunk az állásbörzénken! Ismerd meg több mint negyven Vas megyei cég, szervezet ajánlatát! Részletek.

- HR, munkaügy, Szakemberképzés, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!