Milyen eszközöket használjak a webáruházam forgalmának növelésére?

Szombathelyi, Vas megyei cégként szeretnél országosan is értékesíteni? Hozz létre webáruházat! Ez már megvan? Akkor így növeld az eladásokat!

Először is ügyelj arra, hogy a termékek leírása jól érthető, könnyen átlátható és kereshető legyen. Tölts fel képet és adj lehetőséget a vélemények, észrevételek közlésére is.

Építs hírlevéllistát, de ügyelj arra, hogy ezt szabályszerűen tedd. A vásárlóknak ugyanis nem küldhető automatikusan hírlevél. Erről olvass korábbi bejegyzésünkben!

 

computer-811991_640

 

Ahhoz, hogy a látogatók majd vásárlók legyenek az oldaladon, nem elég csak várakozni.

Hozz létre a webáruházadban egy blogot, ahova olyan bejegyzéseket posztolj, amik tartalmazzák a webáruházad kulcsszavait. Érdemes időt és pénzt is áldozni a keresőoptimalizálásra, a SEO-ra. A vásárlók többsége ugyanis a keresőkből érkezik.

Például ha cipőket értékesítesz, most ajánlott az őszi trendekről írni. Hiszen nagy valószínűséggel ezekre keresnek a potenciális vásárlóid.

A keresőoptimalizáláshoz idő kell. De amíg a SEO eredmények nem jönnek, addig sem kell lemondani a vásárlókról.

Indíts Google AdWords kampányt. Akár napi egy-két ezer forintból is elérhetsz eredményeket. Találj ki kulcsszavakat, amikre a Te vásárlóid keresnek. És hirdess ezekre a Google keresőjében. De ne csak a keresési találatokat használd, hirdess weboldalakon is a Display hálózat segítségével. Megteheted például, hogy Te választasz médiumokat és azt is, hogy a keresőszavaid alapján a Google-re bízod, hogy hol jelenjenek meg a képes hirdetéseid.

Érdemes élni a remarketing lehetőségekkel is. Erről részletek itt.

Ez még mindig nem minden. Hirdess árösszehasonlító oldalakon is! A felhasználók nagy száma ugyanis a vásárlás előtt összehasonlítja a webáruházak kínálatát, azaz az értékelések és az árak alapján dönt. Nem árt ezért itt is jelen lenni.

Ahogy a közösségi oldalak használata is “kötelező”. A Facebook mellett használd az Instagramot is. Erről részletek itt.

Amit még javasolni tudunk: ha online értékesítésben gondolkodsz, a forgalmad növelésére elsődlegesen webes felületeket használj. Az eredmény eléréséhez pedig kérj szakértői tanácsot! Vas megyei vállalkozóként ezt ingyenesen megteheted. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ugyanis lehetőséget kínál erre a kamarai tagoknak. 

 


Kérj kapcsolatfelvételt az alábbi űrlapon!

 

Milyen témában lenne szükséged tanácsra?

 

- hirdetés, Kereskedelem, marketing, Online

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!