Milyen lenne, ha magaddal vihetnéd a munkahelyedre a gyermekedet?

Igaz, pár nagyobb munkáltató már próbálkozik vele, de nálunk még nem “divat” az, hogy a gyermekünket is vigyük magunkkal a munkahelyre.

Pedig nem egy újkeletű “találmányról” van szó. Amerikában már 25 éve tartanak “take your kid to work day”-eket, azaz olyan napot, amikor a szülőkkel a kicsik is elmehetnek a munkahelyre. Sőt, vannak már olyan munkahelyek, ahol ennél is továbbmentek, és állandó lehetőséggé tették a nőknek, hogy vigyék magukkal a munkahelyre a gyermeküket. Ezeknél a cégeknél egy napközi is van, ahol szakértők vigyáznak a kicsikre addig, amíg az anyuka mondjuk a törzsidőben a munkahelyen tartózkodik. És ez miért olyan jó dolog?

Egy felmérés szerint azoknál a munkavállalóknál, ahol a munkaadó ezt lehetővé tette, a szülők 23 százaléka elutasította a munkahelyváltási ajánlatot, vagy tartózkodott attól, hogy más állást keressen.

nő-munkahely

Nem beszélve arról, hogy azok a munkavállalók, akik a közelükben tudhatják a gyermeküket, sokkal boldogabbak. Plusz 90 százalékuk még a koncentráció és a termelékenység növekedéséről is beszámolt.

Persze tudjuk, hogy a munkahelyi napközi létrehozása nem egyszerű dolog. De ha mást nem is, indulásnak lehet rendszeres “take your kid to work day”-t szervezni azért, hogy a szülő személyes kapcsolatban tudjon maradni a kollégákkal. A maradék napokon pedig lehetővé kell tenni az otthoni munkavégzést.

Erről itt írtunk, érdemes kattintani.

 

- női projekt

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!